A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A piskótához
- 6 db tojás
- 6 ek cukor
- 50 g olvasztott vaj
- 1 csipet só
- 4 ek liszt
- 2 ek holland kakaópor
A piskótára
- 200 g étcsokoládé
A krémhez
- 350 g túró
- 60 g vaj
- 40 g natúr joghurt
- 3 ek vaníliás cukor
- 2 nagy ek mascarpone
- 1 db citrom reszelt héja
A bevonáshoz
- 150 g étcsokoládé
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A piskótához
- 6 db tojás
- 6 ek cukor
- 50 g olvasztott vaj
- 1 csipet só
- 4 ek liszt
- 2 ek holland kakaópor
A piskótára
- 200 g étcsokoládé
A krémhez
- 350 g túró
- 60 g vaj
- 40 g natúr joghurt
- 3 ek vaníliás cukor
- 2 nagy ek mascarpone
- 1 db citrom reszelt héja
A bevonáshoz
- 150 g étcsokoládé
Fotó: Szilágyi NóriA piskótához a tojások fehérjét habbá verjük egy csipet sóva. A lisztet elkeverjük a kakaóporral. Utána a sárgáját habosra keverjük a cukorral végül hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat. Elkezdjük beleszitálni a kakóporos lisztet és közben lazán 2 részletben hozzáforgatjuk a habbá vert fehérjét is. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben kb.18 perc alatt megsütjük. Még melegen feltekerjük a sütőpapírral együtt, hogy felvegye a tekercs formát. A krémhez a túrót kikeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Mikor a tekercs kihűlt, óvatosan letekerjük, egyenletesen elkenjük rajta a vízgőz fölött felolvasztott étcsokit és pár percre hűtőbe rakjuk, hogy kissé megdermedjen. A csokira rákenjük egyenletesen a túrós krémet és szorosan feltekerjük. A tetejére szánt étcsokit is felolvasztjuk és bevonjuk vele kívülről a tekercset.