Hirdetés

Extrém túrótekercs étcsokival

Hirdetés

Extrém túrótekercs étcsokival

Egy jó piskótatekercsnél nincs jobb. Főleg, hogyha az a piskóta eleve kakaós, túróval van töltve és még csokibevonat is van rajta. Elég jól hangzik, nem? Hát brutál finom is lett, szóval gyorsan csekkoljátok a receptet és gyártsatok egy giga méretű túrótekercset! :D
Hirdetés

Hozzávalók egy 28 cm hosszú tekercshez

A piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 50 g olvasztott vaj
  • 1 csipet só
  • 4 ek liszt
  • 2 ek holland kakaópor

A piskótára:

  • 200 g étcsokoládé

A krémhez:

  • 350 g túró
  • 60 g vaj
  • 40 g natúr joghurt
  • 3 ek vaníliás cukor
  • 2 nagy ek mascarpone
  • 1 citrom reszelt héja

A bevonáshoz:

  • 150 g étcsokoládé
Fotó: Szilágyi Nóri

A piskótához a tojások fehérjét habbá verjük egy csipet sóva. A lisztet elkeverjük a kakaóporral. Utána a sárgáját habosra keverjük a cukorral végül hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat. Elkezdjük beleszitálni a kakóporos lisztet és közben lazán 2 részletben hozzáforgatjuk a habbá vert fehérjét is. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben kb.18 perc alatt megsütjük. Még melegen feltekerjük a sütőpapírral együtt, hogy felvegye a tekercs formát. A krémhez a túrót kikeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. Mikor a tekercs kihűlt, óvatosan letekerjük, egyenletesen elkenjük rajta a vízgőz fölött felolvasztott étcsokit és pár percre hűtőbe rakjuk, hogy kissé megdermedjen. A csokira rákenjük egyenletesen a túrós krémet és szorosan feltekerjük. A tetejére szánt étcsokit is felolvasztjuk és bevonjuk vele kívülről a tekercset.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások