Hirdetés

Ez az omlós karamella tökéletes karácsonyi ajándék!

Hozzávalók

Hozzávalók
4
kis csomaghoz
400 g cukor
1 csomag vaníliás cukor (12 g)
500 ml tej
100 g vaj
Hirdetés

Ez az omlós karamella tökéletes karácsonyi ajándék!

Ha karácsonyra valamilyen gasztroajándékon töritek a fejeteket, akkor a kekszek, krémek, sütik mellett ezt a karamellát is vegyétek fel a listára! Igaz egy órácskát kb. ott kell állni a tűzhely mellett, de elég csak néha átkeverni az alapot, hogy ne égjen le. Utána pedig már csomagolhatjátok is a házi karamellákat szép ajándékzacskókba.
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
kis csomaghoz
400 g cukor
1 csomag vaníliás cukor (12 g)
500 ml tej
100 g vaj

Minden hozzávalót egy magasabb falú edénybe rakunk és először közepes, majd alacsonyabb lángon, időnként átkevergetve kb. 1 órán keresztül főzzük az alapot. Szép lassan elkezd majd karamellizálódni és sűrűsödni.

Amikor már sűrűbb, arany karamellszínű a krém, egy kb. 15×10 cm-es, sütőpapírral borított formába öntjük. Megvárjuk, míg kihűl, majd éles késsel felvágjuk, vagy kézzel rusztikus darabokra tördeljük a karamellát.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások