Hirdetés
Húsvéti menü

Fahéjas fehérrépafagyi

Hozzávalók

14
gombóchoz
+
500 g fehérrépa
60 g méz
2 ek barna cukor
350 ml zsíros tej
350 ml zsíros tejszín
1 mk őrölt fahéj
150 g cukor
5 db tojássárgája
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Fahéjas fehérrépafagyi

Ha már uborka- és paradicsomfagyi is létezik, akkor miért pont a fehérrépát kellene kihagyni abból, hogy belőle is lehessen fagyi. Sütőben, mézzel és cukorral sütve szinte karamellizálódik a fehérrépa és fahéjjal ízesítve őrülten finom lesz a végeredmény.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

14
gombóchoz
+
500 g fehérrépa
60 g méz
2 ek barna cukor
350 ml zsíros tej
350 ml zsíros tejszín
1 mk őrölt fahéj
150 g cukor
5 db tojássárgája
Bevásárlólistához adom

A fehérrépát megtisztítjuk, kisebb hasábokra vágjuk, meglocsoljuk a mézzel, megszórjuk a barna cukorral  és 170 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd aprítógépben krémesre zúzzuk (ha túl száraznak tűnne, hozzáadunk a tejből pár evőkanállal).

A tejet, tejszínt, fahéjat, cukrot és tojássárgáját összekeverjük, majd folyamatos keverés mellett közepes lángon besűrítjük. Belekeverjük a pürésített fehérrépát, majd hűtőhidegre hűtjük, és fagyigépben elkészítjük. Ha nincs gépünk, egy nagy tálba tesszük az alapot, fagyasztóba rakjuk, és kb. 40 percenként kivesszük és átkeverjük, 4-5 alkalommal megismételjük, így összetörjük a mindig megfagyó jégkristályokat, és krémesebb fagyit készíthetünk, mintha csak simán lefagyasztanánk az alapot.

Fehérrépafagyi

Ha tetszett a fehérrépafagyi receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások