A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
- 500 g fehérrépa
- 60 g méz
- 2 ek barna cukor
- 350 ml zsíros tej
- 350 ml zsíros tejszín
- 1 mk őrölt fahéj
- 150 g cukor
- 5 db tojássárgája
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
- 500 g fehérrépa
- 60 g méz
- 2 ek barna cukor
- 350 ml zsíros tej
- 350 ml zsíros tejszín
- 1 mk őrölt fahéj
- 150 g cukor
- 5 db tojássárgája
A fehérrépát megtisztítjuk, kisebb hasábokra vágjuk, meglocsoljuk a mézzel, megszórjuk a barna cukorral és 170 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük. Megvárjuk, amíg kihűl, majd aprítógépben krémesre zúzzuk (ha túl száraznak tűnne, hozzáadunk a tejből pár evőkanállal).
A tejet, tejszínt, fahéjat, cukrot és tojássárgáját összekeverjük, majd folyamatos keverés mellett közepes lángon besűrítjük. Belekeverjük a pürésített fehérrépát, majd hűtőhidegre hűtjük, és fagyigépben elkészítjük. Ha nincs gépünk, egy nagy tálba tesszük az alapot, fagyasztóba rakjuk, és kb. 40 percenként kivesszük és átkeverjük, 4-5 alkalommal megismételjük, így összetörjük a mindig megfagyó jégkristályokat, és krémesebb fagyit készíthetünk, mintha csak simán lefagyasztanánk az alapot.
Ha tetszett a fehérrépafagyi receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!