Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Fehércsokis-pisztáciakrémes isler

Hozzávalók

14
darabhoz
+

A tésztához

250 g liszt
50 g darált pisztácia
200 g vaj
100 g porcukor
1 csipet só

A krémhez

150 g pisztácia
100 g szobahőmérsékletű vaj
70 g porcukor

A bevonáshoz és díszítéshez

250 g fehér csoki
1 kis marék pisztácia
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Fehércsokis-pisztáciakrémes isler

Talán túl sokszor mondtam már egy-egy sütire, hogy “ÚÚÚÚÚ, ez az egyik kedvencem”, de az isler tényleg, de tényleg gyerekkorom óta óriási kedvenc. A klasszik, étcsokis, kicsit diós lapok között megbújó, fanyar lekvárréteges volt eddig a kedvencem. Most viszont vállvetve egymás mellett vannak ezzel a durván pisztáciás, fehér csokis változattal.
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

14
darabhoz
+

A tésztához

250 g liszt
50 g darált pisztácia
200 g vaj
100 g porcukor
1 csipet só

A krémhez

150 g pisztácia
100 g szobahőmérsékletű vaj
70 g porcukor

A bevonáshoz és díszítéshez

250 g fehér csoki
1 kis marék pisztácia
Bevásárlólistához adom

A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval és 30 percre, fóliába csomagolva hűtőbe rakjuk. Ezután lisztezett deszkán 4-5 mm vékonyra nyújtjuk, kb. 7-8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle, és sütőpapírral borított tepsire rakjuk őket. A maradék tésztát újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a széle aranybarna lesz (ez kb. 12-13 perc).

A krémhez a pisztáciát egy serpenyőben átpirítjuk, így sokkal intenzívebb lesz az illata/íze. Ezután aprítóban alaposan lezúzzuk, majd hozzáadjuk a vajat, a porcukrot és még párszor átzúzzuk, hogy krémes “tölteléket” kapjunk. A kihűlt linzereket kettesével összetapasztjuk a krémmel és egy napig hagyjuk pihenni, hogy megpuhuljon a tészta. Másnap vízgőz fölött felolvasztjuk a fehér csoki ⅔-át, mikor felolvadt, levesszük a gőzről és belekeverjük a maradék ⅓-ad mennyiséget.

A fehér csokis-pisztáciakrémes isler

Belemártjuk fejjel lefelé az islereket, egy késsel lehúzzuk a tetejéről a felesleges csokit, és rácsra rakjuk őket. Mikor már kissé megdermedt a fehércsoki-réteg, a maradék olvasztott fehér csokit egy pici nyomózsákba rakjuk, kis lyukat vágunk a végén és becsíkozzuk vele az islerek tetejét. Megszórjuk apróra vágott pisztáciával és ha megdermedt a csoki, már ehetjük is.

Ha tetszett a fehér csokis-pisztáciakrémes isler receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások