Hozzávalók
A fekete teás krémhez
- 20 ml forró víz
- 80 ml habtejszín
- 5 db Earl Grey teafilter
- 150 g mascarpone
- 3 ek porcukor
- 1 tk vaníliaaroma
A sós karamellhez
- 125 g habtejszín
- 125 g kristálycukor
- 25 g vaj
- 1 tk só
A brownie-hoz
- 3 db tojás
- 150 g étcsoki
- 150 g vaj + a forma kikenéséhez
- 30 g tej
- 150 g kristálycukor
- 1 tk instant kávé
- 1 csipet só
- 50 g finomliszt
- 3 ek holland kakaópor
A díszítéshez
- gyöngycukor
Hozzávalók
A fekete teás krémhez
- 20 ml forró víz
- 80 ml habtejszín
- 5 db Earl Grey teafilter
- 150 g mascarpone
- 3 ek porcukor
- 1 tk vaníliaaroma
A sós karamellhez
- 125 g habtejszín
- 125 g kristálycukor
- 25 g vaj
- 1 tk só
A brownie-hoz
- 3 db tojás
- 150 g étcsoki
- 150 g vaj + a forma kikenéséhez
- 30 g tej
- 150 g kristálycukor
- 1 tk instant kávé
- 1 csipet só
- 50 g finomliszt
- 3 ek holland kakaópor
A díszítéshez
- gyöngycukor
A dél-amerikai brownie-hoz először a fekete teás krémet kezdjük elkészíteni. Felmelegítjük a vizet és a tejszín felét, majd ráöntjük a teafilterekre és hagyjuk pihenni 15 percet.
Míg áznak a teafilterek, elkészítjük a sós karamellkrémet. Ehhez először felmelegítjük a tejszínt és félretesszük. A cukrot közepes lángon megkaramellizáljuk egy serpenyőben, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a vajat, utána a tejszínt, majd a sót is. Homogénre keverjük, megvárjuk, amíg újra felolvadnak benne a karamelldarabok, aztán hagyjuk, hogy krémszerűvé dermedjen.
Ezután kinyomkodjuk a teafiltereket és az ízesített tejszínt a hűtőbe tesszük.
A brownie-hoz a tojásokat szétválasztjuk.
A csokit a vajjal és tejjel együtt egy gömb alakú keverőtálban összeolvasztjuk vízgőz fölött. Hozzáadjuk a cukrot, a kávét és a sót, olvadásig keverjük; majd egyesével a tojássárgáját is beleadagoljuk. Mikor összeolvadt, levesszük az edényt a vízgőzről és beleszitáljuk a lisztet.
A fehérjét kemény habbá verjük és spatulával lágyan összeforgatjuk a csokoládés tésztával.
A szilikon sütőformát kivajazzuk vagy kifújjuk olajspray-vel és megszórjuk kakaóporral, majd beleöntjük a masszát. 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Még forrón, egy éles késsel körbefutunk a sütik és a forma között, majd egy határozott mozdulattal tányérra borítjuk őket és hagyjuk kihűlni.
A krém befejezéséhez a tejszín másik felét a mascarponéval és a teás tejszínnel stabil krémmé habosítjuk. Beledolgozzuk a porcukrot és a vaníliaaromát is, majd sima csöves habzsákból a tészta tetejére nyomjuk a krémet.
Sós karamellel és cukorgyöngyökkel díszítve tálaljuk.
- Elkészítési idő: 60 perc
Ha tetszett az Earl Grey teakrémes dél-amerikai brownie receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!