Hirdetés

Karamellás brownie

Hozzávalók

A karamellöntethez:

150 g cukor
150 ml tejszín

A browniehoz:

250 g étcsokoládé
250 g vaj
270 g cukor
4 tojás
1 csipet só
1 csipet fahéj
180 g liszt
30 g holland kakaópor
Hirdetés

Karamellás brownie

Lehet turbózni a brownie-t chilivel, magokkal vagy éppen gyümölcsökkel, de ha a jó öreg karamellszószhoz nyúlunk akkor nem, hogy hibát nem véthetünk, de garantált lesz a siker is!
Hirdetés

Hozzávalók

A karamellöntethez:

150 g cukor
150 ml tejszín

A browniehoz:

250 g étcsokoládé
250 g vaj
270 g cukor
4 tojás
1 csipet só
1 csipet fahéj
180 g liszt
30 g holland kakaópor

A karamellöntethez a cukrot karamellizáljuk egy edényben, hozzáöntjük folyamatos keverés mellett a tejszínt, megvárjuk amíg újra felolvad majd félre húzzuk. A brownie alapjához a csokit a vajjal és cukorral együtt összeolvasztjuk vízgőz fölött.  Mikor összeolvadt,  hozzákeverjük a tojásokat, sót, fahéjat, kakaóport és a lisztet. A masszát a tepsibe simítjuk, rálocsoljuk a karamellöntetet, villával márványozzuk és 170 fokos sütőben 25 percig sütjük. Mikor kihűlt, szeleteljük.

f

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások