Hirdetés

Floridai zöldcitromos pite kókuszos kekszmorzsával

Hozzávalók

215 g zabkeksz
12 dkg olvasztott vaj
3 dkg kókuszreszelék
1 tk só
3 db lime reszelt héja
3 db tojássárgája
400 g cukrozott sűrített tej
160 ml lime lé
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Floridai zöldcitromos pite kókuszos kekszmorzsával

Ha Floridában jártok, akkor próbáljátok ki a key lime pie-t, ami egy helyi lime fajtából készülő isteni finom pite. Ha pedig mostanában nem terveztetek kiruccanást arrafelé, akkor próbáljátok ki a Street Kitchen féle verziót, amit mi mezei, magyar közértekben kapható limeból szoktunk elkészíteni és így is iszonyú jó!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

215 g zabkeksz
12 dkg olvasztott vaj
3 dkg kókuszreszelék
1 tk só
3 db lime reszelt héja
3 db tojássárgája
400 g cukrozott sűrített tej
160 ml lime lé
Bevásárlólistához adom

limepie.jpg

A kekszet mozsárban összetörjük és átöntjük egy tálba. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a sót, majd az olvasztott vajat is. Összekeverjük. Piteformába tesszük és lenyomkodjuk a forma aljára és az oldalára egy pohár, vagy kanál segítségével.  180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 10 percig elősütjük.

Közben elkészítjük a tölteléket: a tojássárgáját és a lime reszelt háját egy tálban fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a sűrített tejet és ezzel is kikeverjük a masszát. Végül hozzákeverjük a lime levét is.

A sült kekszmorzsát hagyjuk egy kicsit lehűlni, majd beletöltjük a krémet és az egészet visszatesszük a sütőbe. 170 fokon 15 percig sütjük, amíg a krém megszilárdul, de a közepe még remegős marad. Fontos, hogy ne kapjon színt a krém sütés közben!

A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd legalább egy órára a hűtőbe tesszük. Hidegen, a tetején tejszínhabbal és még egy kevés reszelt lime héjjal tálaljuk.

key_lime_pie.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások