Hirdetés
Instant

Fügés, fehércsokikrémes loaf

Hozzávalók

6
29x10 cm-es formához
+

A tésztához

5 szem aszalt füge
65 ml espresso
110 g törökmogyoró
200 g liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
1 mk fahéj
1 mk szegfűszeg
½ mk ½ mk szerecsendió
190 g puha vaj
200 g kristálycukor
40 g natúr joghurt
5 db tojás

A krémhez

100 g vaj
20 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor (vagy fél rúd vanília)
2 csipet fahéj
130 g mascarpone
100 g fehércsokoládé

A díszítéshez

5 szem friss füge
olvasztott fehércsoki
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Fügés, fehércsokikrémes loaf

Erről a sütiről már a neve és a kinézete elmond mindent. Annyira zseniálisan tökéletes lett, hogy komolyan nem tudjuk eldönteni, hogy a szépsége vagy az íze miatt extrább. Maradjunk annyiban, hogy holtverseny lett, mert ez a fügés, fehércsokikrémes loaf díjnyertes minden területen!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

6
29x10 cm-es formához
+

A tésztához

5 szem aszalt füge
65 ml espresso
110 g törökmogyoró
200 g liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
1 mk fahéj
1 mk szegfűszeg
½ mk ½ mk szerecsendió
190 g puha vaj
200 g kristálycukor
40 g natúr joghurt
5 db tojás

A krémhez

100 g vaj
20 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor (vagy fél rúd vanília)
2 csipet fahéj
130 g mascarpone
100 g fehércsokoládé

A díszítéshez

5 szem friss füge
olvasztott fehércsoki
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

 

Fotó: Szilágyi Nóri

Az aszalt fügéket apróra vágjuk és a forró kávéba dobjuk őket. A mogyorót egy serpenyőben pár percig pirítjuk, majd 80 grammot belőle egy aprítógépben lezúzunk, a maradékot pedig durvára vágjuk. A lisztet elkeverjük a darált mogyoróval, sütőporral, sóval, és fűszerekkel. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük joghurtot és a tojásokat is. A kávéban áztatott aszalt fügét aprítógépben lezúzzuk és hozzákeverjük a tojásokhoz, végül a mogyorós lisztet is belekeverjük a tésztába. A masszát sütőpapíros formába rakjuk és 175 fokos sütőben, kb. 45 perc alatt megsütjük, félidőben letakarjuk a tetejét alufóliával, nehogy megégjen. Mikor megsült a tészta, hagyjuk kihűlni majd 3 részre vágjuk. A krémhez a vajat kihabosítjuk a cukorral és a vaníliával  majd belekeverjük a szobahőmérsékletű mascarponét, a fahéjat és az olvasztott fehércsokit. A krémmel megtöltjük a lapokat, újra az eredeti formájára rakjuk össze a sütit és bevonjuk a maradék krémmel. Friss fügével és kevés olvasztott csokival díszítjük.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások