Hirdetés

Gesztenyés tiramisu

Hozzávalók

4
főre
+

A piskótához

70 ml tej
½ rúd vanília kikapart magjai
55 g vaj
80 g liszt
4 db tojás
65 g cukor

A kávés sziruphoz

100 ml tejszín
1 ek nescafé
1 ek rum
120 g étcsokoládé

A gesztenyés krémhez

170 g sűrített tej
230 ml tejszín
6 db tojássárgája
250 g gesztenyemassza

A tetejére

kakaópor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Gesztenyés tiramisu

A tiramisu nagyon finom, de ez az újragondolt verzió mellett tuti, hogy nem fogtok tudni elmenni! A házi piskótával és kávés sziruppal garantáltan nem fog elázni a tésztátok, a gesztenye pedig kb. minden krémhez jól megy, szóval az lesz a legjobb, ha mindjárt dupla adaggal indítotok, és akivel csak tudjátok, megosztjátok ezt a klassz desszertet!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A piskótához

70 ml tej
½ rúd vanília kikapart magjai
55 g vaj
80 g liszt
4 db tojás
65 g cukor

A kávés sziruphoz

100 ml tejszín
1 ek nescafé
1 ek rum
120 g étcsokoládé

A gesztenyés krémhez

170 g sűrített tej
230 ml tejszín
6 db tojássárgája
250 g gesztenyemassza

A tetejére

kakaópor
Bevásárlólistához adom

A piskótához a tejet felforraljuk a vaníliával és a vajjal. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáöntjük a tejes elegyet, és alaposan összekeverjük. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tojások sárgáját. A fehérjéből és cukorból habot verünk, és óvatosan hozzáforgatjuk a masszához. Egy sütőpapíros tepsin vékonyan elkenjük, és 170 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 10 percig sütjük. Amikor a piskóta kihűlt, olyan méretűre és formájúra szúrjuk, amilyen pohárban vagy tálban szeretnénk összeállítani a sütit.

A kávés sziruphoz a tejszínt és a kávét felforraljuk a rummal, majd hozzáadjuk a csokoládét, és addig keverjük, míg felolvad.

Gesztenyés tiramisu

A krémhez a sűrített tejet és 30 ml tejszínt közepes lángon elkezdjük karamellizálni. Gyakran kevergetve addig főzzük, amíg szép arany színt kap, de vigyázni kell, nehogy leégjen. A tojássárgájákat kihabosítjuk, hozzáadjuk a gesztenyét és a karamellizált sűrített tejet, és jól elkeverjük. 200 ml tejszínt kemény habbá verünk, és hozzáforgatjuk a krémhez.

Kiválasztunk egy üvegtálat vagy négy poharat, és a következőképpen rétegezzük: alulra piskóta, rá a kávés szirup, majd a gesztenyés krém. A tetejét meghintjük kakaóporral.

Ha tetszett a gesztenyés tiramisu receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások