Hirdetés
Bespájzolva

Gyertyatorta

Hozzávalók

3
darab gyertyához
+

A tésztához

1 db sütőtök (sütés után 400 g-ot használunk fel)
250 g liszt
1 csapott tk őrölt fahéj
½ mk őrölt szegfűszeg
½ mk őrölt gyömbér
½ mk őrölt szerecsendió
1 csipet só
1 csomag sütőpor
2 db tojás (L-es)
100 g barna cukor
100 g cukor
120 ml olaj

A krémhez

500 g mascarpone
2 ek porcukor
180 g fehér csoki

A csorgatáshoz

80 ml tejszín
190 g fehér csoki
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Gyertyatorta

Ezek a kisebb méretű, nagyon fűszeres, sütőtökös torták tökéletesek a halloweeni bulira vendégvárónak. Próbáljátok ki! :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

3
darab gyertyához
+

A tésztához

1 db sütőtök (sütés után 400 g-ot használunk fel)
250 g liszt
1 csapott tk őrölt fahéj
½ mk őrölt szegfűszeg
½ mk őrölt gyömbér
½ mk őrölt szerecsendió
1 csipet só
1 csomag sütőpor
2 db tojás (L-es)
100 g barna cukor
100 g cukor
120 ml olaj

A krémhez

500 g mascarpone
2 ek porcukor
180 g fehér csoki

A csorgatáshoz

80 ml tejszín
190 g fehér csoki
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A sütőtököt félbevágjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-60 perc alatt puhára sütjük. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, a sóval és a sütőporral. A sütőtökből kiveszünk 400 g puha, pürés részt. Hozzáadjuk a tojásokat és a kétféle cukrot, és elkezdjük keverni, miközben fokozatosan hozzácsorgatjuk az olajat. Belekeverjük a lisztes keveréket is, és eloszlatjuk egy sütőpapíros, kb. 30 x 30 cm-es tepsiben. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Mikor kihűlt, tetszőleges, egyforma méretű korongokat vágunk belőle. 

A krémhez a mascarponét stabil krém állagúra habosítjuk a porcukorral, majd hozzácsorgatjuk a közben vízgőz felett felolvasztott fehér csokit, és átkeverjük. Megtöltjük vele a korongokat, 4-5 réteget egymásra pakolva úgy, hogy maradjon a „gyertyák” tetejéhez és az oldaluk körbekenéséhez is, majd ha ezzel megvagyunk, hűtőbe dobjuk őket legalább 2 órára, hogy szépen megdermedjen. 

A csorgatáshoz a tejszínt jól felmelegítjük, és leöntjük vele az összetördelt fehér csokit.  Amikor felolvadt, nyomózsákba rakjuk, és az egyharmadával körbecsorgatjuk a tortákat, majd hűtőbe dobjuk. Amikor megdermedt az első réteg, jöhet még két rétegben a csorgatás, mintha viasz lenne a gyertyák szélein. Az utolsó réteg után 1-1 kis szülinapi gyertyát körbecsomagolunk frissentartó fóliával és a közepükbe nyomjuk és visszarakjuk őket a hűtőbe.

sütőtökös csokitorta gyertyatorta
Gyertyatorta

Ha tetszett a gyertyatorta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások