Hozzávalók
A tésztához
- 900 g liszt
- 190 g vaj
- 2 ek méz
- 200 g porcukor
- 20 g sütőpor
- 290 ml tej
A nyújtáshoz
- liszt
A krémhez
- 1 l tej
- 420 g cukor
- 180 g liszt
- 2 ek kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 250 g vaj
A tetejére
- 3 ek porcukor
Hatlapos
Hozzávalók
A tésztához
- 900 g liszt
- 190 g vaj
- 2 ek méz
- 200 g porcukor
- 20 g sütőpor
- 290 ml tej
A nyújtáshoz
- liszt
A krémhez
- 1 l tej
- 420 g cukor
- 180 g liszt
- 2 ek kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 250 g vaj
A tetejére
- 3 ek porcukor
A tésztához lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a mézet, a porcukrot, a sütőport és a tejet, és alaposan összedolgozzuk. 6 egyenlő részre osztjuk, majd enyhén lisztezett felületen 20 x 30 cm-es lapokat formázunk belőlük. Egy tepsi hátulján, 180 fokra előmelegített sütőben, 11-12 perc alatt megsütjük őket, majd még melegen egyenesre vágjuk a széleiket, mert hidegen már törékennyé válik.
A krémhez 800 ml tejet felteszünk főzni a cukorral. A maradék 200 ml tejben csomómentesre keverjük a lisztet, a kakaóport és a vaníliás cukrot, majd hozzákeverjük a cukros tejhez, és addig főzzük, míg sűrű, puding állagú nem lesz. Ekkor lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a vajat. Addig kevergetjük, míg a vaj el nem olvad benne. Megvárjuk, míg szoba-hőmérsékletűre nem hűl. Mikor már kissé kihűlt, akár hűtőbe is tehetjük. Vigyázzunk, ne dermesszük túl a krémet, mert akkor nehéz lesz kenni.
Mikor megdermedt a krém, minden lapot egyenletesen megkenünk vele, a legfelső réteget is, és egy éjszakára hűtőbe tesszük a sütit. Másnap kivesszük, és hagyjuk szobahőmérsékleten is pár órát pihenni, hogy a tészta teljesen megpuhuljon.
A tetejét megszórjuk porcukorral, és felszeleteljük.
- előkészítés: 30 perc
- sütési idő: kb. 60 perc
- főzési idő: 10 perc
- pihentetés: egy éjszaka (10-12 óra)
Ha tetszett a hatlapos receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!