A karácsonyi rovat támogatója a
Hozzávalók
- 1 kg friss, héjas szelídgesztenye
- 100 ml édes fehérbor (elhagyható)
- 3 ek sütőrum vagy rumaroma
- 60 g cukor
- 16 g vaníliás cukor
A tetejére
- 50 g kakaópor
- 2 ek cukor
- 50 ml víz
- 100 ml habtejszín
- 2 ek porcukor
A karácsonyi rovat támogatója a
A karácsonyi rovat támogatója a
Hozzávalók
- 1 kg friss, héjas szelídgesztenye
- 100 ml édes fehérbor (elhagyható)
- 3 ek sütőrum vagy rumaroma
- 60 g cukor
- 16 g vaníliás cukor
A tetejére
- 50 g kakaópor
- 2 ek cukor
- 50 ml víz
- 100 ml habtejszín
- 2 ek porcukor
A gesztenyéket megsikáljuk, megmossuk, majd a barna részükön egy nagy X alakban bevágjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, beleöntjük a fehérbort, ami ahhoz kell, hogy illatos, aromás legyen sütéskor, és kb. két órára beáztatjuk.
Ezután a gesztenyéről leöntjük a vizet, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. Még melegen meghámozzuk, és egy turmixgépbe tesszük a rummal, a cukorral és a vaníliás cukorral. Vízforralóban vizet forralunk, és felöntjük a gesztenyét körülbelül a feléig forró vízzel. Legalább 4-5 percig turmixoljuk, majd, ha darabos maradt, egy szűrőn átpasszírozzuk.
Hagyjuk lehűlni, majd krumplinyomón átpréseljük. A kakaóport a cukorral a vízben összeforraljuk, a tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, és ezekkel tálaljuk a gesztenyepürét a nosztalgiára vágyóknak.
Ha tetszett a házi gesztenyepüré receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!