Hirdetés
Bespájzolva

Házi gesztenyepüré

Hozzávalók

4
főre
+
1 kg friss, héjas szelídgesztenye
100 ml édes fehérbor (elhagyható)
3 ek sütőrum vagy rumaroma
60 g cukor
16 g vaníliás cukor

A tetejére

50 g kakaópor
2 ek cukor
50 ml víz
100 ml habtejszín
2 ek porcukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Házi gesztenyepüré

Habár kétségkívül pofonegyszerű a bolti változatot használni, azért egész más büszkeséggel kanalazni a saját készítésű gesztenyepürénket. Ráadásul, ha elhagyjuk a tejszínhabot, még tejmentes is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 kg friss, héjas szelídgesztenye
100 ml édes fehérbor (elhagyható)
3 ek sütőrum vagy rumaroma
60 g cukor
16 g vaníliás cukor

A tetejére

50 g kakaópor
2 ek cukor
50 ml víz
100 ml habtejszín
2 ek porcukor
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A gesztenyéket megsikáljuk, megmossuk, majd a barna részükön egy nagy X alakban bevágjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, beleöntjük a fehérbort, ami ahhoz kell, hogy illatos, aromás legyen sütéskor, és kb. két órára beáztatjuk.

Ezután a gesztenyéről leöntjük a vizet, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. Még melegen meghámozzuk, és egy turmixgépbe tesszük a rummal, a cukorral és a vaníliás cukorral. Vízforralóban vizet forralunk, és felöntjük a gesztenyét körülbelül a feléig forró vízzel. Legalább 4-5 percig turmixoljuk, majd, ha darabos maradt, egy szűrőn átpasszírozzuk.

Hagyjuk lehűlni, majd krumplinyomón átpréseljük. A kakaóport a cukorral a vízben összeforraljuk, a tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, és ezekkel tálaljuk a gesztenyepürét a nosztalgiára vágyóknak.

Házi gesztenyepüré
Házi gesztenyepüré

Ha tetszett a házi gesztenyepüré receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások