Hozzávalók
A tésztához
- 6 db tojássárgája
- 150 g kristálycukor
- 80 ml tej
- 170 g finomliszt
- 10 g sütőpor
- 1 csipet só
- 8 g holland kakaópor
A krémhez
- 70 g vaníliás pudingpor
- 500 ml tej
- 6 db tojásfehérje
- 140 g kristálycukor
A díszítéshez
- 500 ml hideg habtejszín
- porcukor (ízlés szerint)
- 2 ek csokidara
Hozzávalók
A tésztához
- 6 db tojássárgája
- 150 g kristálycukor
- 80 ml tej
- 170 g finomliszt
- 10 g sütőpor
- 1 csipet só
- 8 g holland kakaópor
A krémhez
- 70 g vaníliás pudingpor
- 500 ml tej
- 6 db tojásfehérje
- 140 g kristálycukor
A díszítéshez
- 500 ml hideg habtejszín
- porcukor (ízlés szerint)
- 2 ek csokidara
A hevesi krémes elkészítését a piskótával kezdjük. Ehhez a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tejet is. A lisztet, sütőport, sót és kakaóport összekeverjük egy tálban, majd a sárgájához forgatjuk, és egy kb. 25 x 35 cm-es, magasabb, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk a piskótát, és 20-25 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, kivesszük a formából, lehúzzuk alóla a sütőpapírt, majd visszarakjuk.
A pudingport elkeverjük tejjel egy gyorsforralóban és közepes lángon, folyamatos keverés mellett sűrű pudingot készítünk belőle. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a pudinggal, a tésztára simítjuk, és hagyjuk hűtőben megdermedni.
A díszítéshez a tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a porcukrot, majd rásimítjuk a süti tetejére és megszórjuk a csokival. Érdemes egy éjszakát pihentetni felvágás előtt!
- Elkészítési idő: 80-90 perc + hűtés
Ha tetszett a hevesi krémes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!