Hirdetés

Isteni villámsüti: epres-mangós cobbler

Hozzávalók

6 - 8
személyre
+
½ kg eper
2 db hámozott alma
1 db mangó
15 dkg kristálycukor
1 ek kukoricakeményítő
3 ek kókuszreszelék
25 dkg liszt
5 dkg barnacukor
1 csomag sütőpor
csipet só
10 dkg hideg vaj
1 ½ dl tejszín
1 db tojás
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Isteni villámsüti: epres-mangós cobbler

Jani megmutatja milyen egy igazi, színpompás cobbler. Az eper, mangó és alma harmóniáját már csak a gyümölcsök közé csempészett kókuszreszelék teszi még frenetikusabbá. Bár 6-8 személyre írtuk a receptet, mi azért hatan is elpusztítottuk, mert nagyon FINOM!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

6 - 8
személyre
+
½ kg eper
2 db hámozott alma
1 db mangó
15 dkg kristálycukor
1 ek kukoricakeményítő
3 ek kókuszreszelék
25 dkg liszt
5 dkg barnacukor
1 csomag sütőpor
csipet só
10 dkg hideg vaj
1 ½ dl tejszín
1 db tojás
Bevásárlólistához adom

A megmosott, felnegyedelt epret, felkockázott almát és mangót egy hőálló tálba tesszük, majd rászórjuk a barnacukrot, a keményítőt, a kókuszreszeléket és az egészet alaposan összeforgatjuk.

img_0431.jpg

Robotgéppel összekeverjük a lisztet, barnacukrot, sütőport és a sót. Majd hozzáadjuk a hideg vajkockákat és egészen addig keverjük, amíg morzsás lesz. A tejszínt és a tojást egy habverő összekeverjük és a lisztes keverékkel addig keverjük, amíg a tészta összeáll. A tésztát kanállal a gyümölcsre szaggatjuk és megszórjuk egy kis barnacukorral. 170 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.

img_0432.jpg

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások