A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
- ½ kg eper
- 2 db hámozott alma
- 1 db mangó
- 15 dkg kristálycukor
- 1 ek kukoricakeményítő
- 3 ek kókuszreszelék
- 25 dkg liszt
- 5 dkg barnacukor
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 10 dkg hideg vaj
- 1 ½ dl tejszín
- 1 db tojás
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
- ½ kg eper
- 2 db hámozott alma
- 1 db mangó
- 15 dkg kristálycukor
- 1 ek kukoricakeményítő
- 3 ek kókuszreszelék
- 25 dkg liszt
- 5 dkg barnacukor
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 10 dkg hideg vaj
- 1 ½ dl tejszín
- 1 db tojás
A megmosott, felnegyedelt epret, felkockázott almát és mangót egy hőálló tálba tesszük, majd rászórjuk a barnacukrot, a keményítőt, a kókuszreszeléket és az egészet alaposan összeforgatjuk.
Robotgéppel összekeverjük a lisztet, barnacukrot, sütőport és a sót. Majd hozzáadjuk a hideg vajkockákat és egészen addig keverjük, amíg morzsás lesz. A tejszínt és a tojást egy habverő összekeverjük és a lisztes keverékkel addig keverjük, amíg a tészta összeáll. A tésztát kanállal a gyümölcsre szaggatjuk és megszórjuk egy kis barnacukorral. 170 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.