A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A tésztához
- 120 g puha vaj
- 100 g cukor
- 3 db tojás
- 150 g liszt
- 450 g aszalt gyümölcs vegyesen (barack, áfonya, szilva, vörösáfonya, mazsola…)
- 1 - 1 ½ ek vegyes fűszerkeverék (gyömbér, szerecsendió, szegfűszeg)
A tetejére
- 3 ek baracklekvár
- 250 g marcipán
- 200 g porcukor
- 1 db tojásfehérje
- 2 tk citromlé
- 1 marék nagyszemű szórócukor
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A tésztához
- 120 g puha vaj
- 100 g cukor
- 3 db tojás
- 150 g liszt
- 450 g aszalt gyümölcs vegyesen (barack, áfonya, szilva, vörösáfonya, mazsola…)
- 1 - 1 ½ ek vegyes fűszerkeverék (gyömbér, szerecsendió, szegfűszeg)
A tetejére
- 3 ek baracklekvár
- 250 g marcipán
- 200 g porcukor
- 1 db tojásfehérje
- 2 tk citromlé
- 1 marék nagyszemű szórócukor
A tésztához a hozzávalókat összedolgozzuk a durvára vágott aszalt gyümölcsökkel, majd a sütőformába simítjuk, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, lekenjük a baracklekvárral.
A marcipánt a süti méretének megfelelőre nyújtjuk (porcukorral meghintett deszkán, hogy ne tapadjon le), és rányomogatjuk a lekvárral megkent sütire. A porcukrot és a tojásfehérjét hófehér cukormázzá habosítjuk, belerakjuk a citromlevet, átkeverjük, és a marcipán tetejére kenjük, majd nagyszemű cukorral megszórjuk a tetejét. Mikor megszáradt a cukormáz, szeletelhetjük is a sütit.
Ha tetszett a karácsonyi gyümölcsös szelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!