Hozzávalók
A tésztához
- 170 ml tej
- 40 g élesztő
- 50 g cukor
- 250 g finomliszt (BL 55)
- 250 g kenyérliszt (BL 80)
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 50 g olvasztott vaj
A krémhez
- 150 g kókuszreszelék
- 130 g olvasztott vaj
- 90 g porcukor
Kókuszkrémes csiga
Hozzávalók
A tésztához
- 170 ml tej
- 40 g élesztő
- 50 g cukor
- 250 g finomliszt (BL 55)
- 250 g kenyérliszt (BL 80)
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 50 g olvasztott vaj
A krémhez
- 150 g kókuszreszelék
- 130 g olvasztott vaj
- 90 g porcukor
A tésztához a tejet megmelegítjük, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk pár percig pihenni. Egy nagy tálba mérjük a kétféle lisztet, sót, tojást, tojássárgáját, beleöntjük az élesztős tejet és bedagasztjuk a tésztát, közben, mikor már összeállt a tészta, az olvasztott vajat is beledolgozzuk.
Letakarva, meleg helyen 1 órán át kelesztjük, majd kb. 50×30 cm-esre nyújtjuk. A kókuszreszeléket és porcukrot belekeverjük az olvasztott vajba, megkenjük vele a tésztát és a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, majd 1,5 cm vastag darabokra vágjuk.
A csigákat sütőpapíros tepsire helyezzük legalább 3 cm távolságra egymástól (különben egybekelnek, mármint nem házasság szinten :D) és a tenyerünkkel kissé lelapítjuk őket. 10-15 percig még kel a csiga, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 18-20 perc alatt megsütjük mindet.
Ha tetszett a kókuszkrémes csiga receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!