Hozzávalók
A krémhez
- 300 ml habtejszín
- 200 ml tej
- 1 db vaníliarúd
- 1 tk reszelt tonkabab
- 250 ml krémlikőr
- 6 db tojássárgája
- 30 g kristálycukor
A tetejére
- 9 ek barna cukor
- 50 g málna
- 50 g áfonya
- pár szem mentalevél
Hozzávalók
A krémhez
- 300 ml habtejszín
- 200 ml tej
- 1 db vaníliarúd
- 1 tk reszelt tonkabab
- 250 ml krémlikőr
- 6 db tojássárgája
- 30 g kristálycukor
A tetejére
- 9 ek barna cukor
- 50 g málna
- 50 g áfonya
- pár szem mentalevél
A krémlikőrös créme brulée első lépésként a tejszínt és a tejet felforrósítjuk a vaníliarúd kikapart magjával, magával a rúddal és a reszelt tonkababbal, de nem engedjük, hogy felforrjon. Levesszük a tűzről és belekeverjük a krémlikőrt.
A tojássárgájákat fehéredésig habosítjuk a cukorral, majd folyamatos keverés mellett, óvatosan hozzáöntjük a forró, tejszínes keverék negyedét. Aztán a maradékot is hozzáadjuk, és alaposan összekeverjük.
A szufléformákat egy magas falú serpenyőbe rakjuk, a tepsibe annyi vizet öntünk, hogy a formák háromnegyedéig érjen, majd elosztjuk a tojásos-tejes keveréket a formákba. 160 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Amikor a közepe már éppenhogy szilárd, kivesszük és hűtőbe rakjuk, hogy kb. 2 óra alatt teljesen kihűljön.
Tálalás előtt vékonyan megszórjuk barna cukorral a krémek tetejét, és szakácsfáklyával karamellizáljuk, picit még rá is égethetjük helyenként a cukrot. Friss gyümölccsel és mentalevelekkel díszítjük.
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütési idő: 30 perc
- Hűtési idő: kb. 2 óra
Ha tetszett a krémlikőrös créme brulée receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!