Hirdetés

A legcsinibb süti: pisztáciás madeleine

Hirdetés

A legcsinibb süti: pisztáciás madeleine

A madeleine egy híres francia teasütemény, amit ha nem is feltétlen kóstoltatok még, a nevét biztosan ismeritek. Igazából csak egy jó recept és madeleine forma kell hozzá, amit szerintünk mindenképp megéri beszerezni, hiszen ennél elegánsabb vendégváró aprósütit nehezen tudunk elképzelni. Ezt a pisztációs verziót pedig tutira imádni fogjátok, szóval próbáljátok ki ti is és gyártsatok sok-sok szép kagylócskát!
Hirdetés

Hozzávalók 30 db madeleine-hez:

  • 120 g vaj
  • 80 g pisztácia
  • 3 tojás
  • 110 g cukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 100 g liszt
  • 1 csipet só
  • 1 tk sütőpor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
Fotó: Szilágyi Nóri

A vajat felolvasztjuk és hagyjuk hűlni. A pisztáciát egy aprítógépben addig zúzzuk amíg szinte liszt állagú nem lesz. A tojásokat habosra keverjük a cukorral és vaníliás cukorral. A lisztet összekeverjük a sóval, reszelt citromhéjjal, sütőporral és az őrölt pisztáciával, végül összeforgatjuk a citrom facsart levével, a cukros tojáshabbal és hozzácsorgatjuk keverés közben az olvasztott vajat is. A masszát 20 percre hűtőbe rakjuk. A sütőt előmelegítjük 210 fokra. A madeleine forma mélyedéseit picit kivajazzuk, kilisztezzük, úgy hogy az összes felesleges lisztet kiütögetjük a formából. A lyukakba 1-1 teáskanálnyi masszát rakunk és kb. 10 perc alatt megsütjük őket. Még forrón egy rácshoz ütjük finoman a forma szélét, és hagyjuk, hogy kipotyogjanak belőle a megsült kis kagylók.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások