A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A tésztához
- 20 g élesztő
- 120 ml meleg tej
- 3 nagy ek cukor
- 1 csipet só
- 280 g kenyérliszt (BL 80)
- 1 db tojás
- 40 g olvasztott vaj
A közepébe
- 8 tk vaj
A tetejére
- 2 - 3 ek víz
- 1 tk instant kávé
- 35 g liszt
- 1 mk kakaópor
- 30 g vaj
- 25 g porcukor
- 1 db tojás fele (felverve és elfelezve)
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A tésztához
- 20 g élesztő
- 120 ml meleg tej
- 3 nagy ek cukor
- 1 csipet só
- 280 g kenyérliszt (BL 80)
- 1 db tojás
- 40 g olvasztott vaj
A közepébe
- 8 tk vaj
A tetejére
- 2 - 3 ek víz
- 1 tk instant kávé
- 35 g liszt
- 1 mk kakaópor
- 30 g vaj
- 25 g porcukor
- 1 db tojás fele (felverve és elfelezve)
A cukrot elkeverjük a meleg tejjel, belemorzsoljuk az élesztőt és pár percig pihentetjük. A lisztet elkeverjük a sóval, majd beleöntjük az élesztőt tejet és a tojást. Elkezdjük összegyúrni a tésztát majd amikor már összeállt, hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat és jól bedagasztjuk. Letakarva, meleg helyen, 30 percig kelesztjük. Mikor megkelt a tészta, kicsit átgyúrjuk és 8 részre osztjuk. Mindegyik tésztadarabot buci alakúra formázzuk, úgy, hogy a közepébe rakunk egy tk vajat. Sütőpapíros tepsire rakjuk és letakarva 20 percig kelesztjük.
A tetejére vízben feloldjuk az instant kávét, összekeverjük a többi hozzávalóval, nyomózsákba rakjuk, egy kis lyukat vágunk a végére és spirálosan rányomjuk a megkelt bucik tetejére. 175 fokos, légkeveréses sütőbe rakjuk a péksütiket és kb. 30 percig sütjük őket.