Hirdetés

A legfinomabb kávés süti: papparoti

Hirdetés

A legfinomabb kávés süti: papparoti

A papparoti egy olyan süti, amilyet ha még nem ettetek, akkor nem is tudjátok elképzeli milyen finom! Az alapja egy omlós kelt tészta, aminek van egy kevés vaj a közepébe rejtve, a tetejére pedig egy ropogós kávés réteg kerül. Csak szólunk, hogy frissen a legfinomabb, de ha így eszitek, azt is vegyétek figyelembe, hogy így többnyire az összeset felfaljátok majd!
Hirdetés

Hozzávalók 8 darabhoz:

A tésztához:

  • 20 g élesztő
  • 120 ml meleg tej
  • 3 nagy ek cukor
  • 1 csipet só
  • 280 g kenyérliszt (BL 80)
  • 1 tojás
  • 40 g olvasztott vaj

A közepébe:

  • 8 tk vaj

A tetejére:

  • 2-3 ek víz
  • 1 tk instant kávé
  • 35 g liszt
  • 1 mk kakaópor
  • 30 g vaj
  • 25 g porcukor
  • 1 tojás fele (felverve és elfelezve)
Fotó: Fördős Peti

A cukrot elkeverjük a meleg tejjel, belemorzsoljuk az élesztőt és pár percig pihentetjük. A lisztet elkeverjük a sóval, majd beleöntjük az élesztőt tejet és a tojást. Elkezdjük összegyúrni a tésztát majd amikor már összeállt, hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat és jól bedagasztjuk. Letakarva, meleg helyen, 30 percig kelesztjük. Mikor megkelt a tészta, kicsit átgyúrjuk és 8 részre osztjuk. Mindegyik tésztadarabot buci alakúra formázzuk, úgy, hogy a közepébe rakunk egy tk vajat. Sütőpapíros tepsire rakjuk és letakarva 20 percig kelesztjük.

Fotó: Fördős Peti

A tetejére vízben feloldjuk az instant kávét, összekeverjük a többi hozzávalóval, nyomózsákba rakjuk, egy kis lyukat vágunk a végére és spirálosan rányomjuk a megkelt bucik tetejére. 175 fokos, légkeveréses sütőbe rakjuk a péksütiket és kb. 30 percig sütjük őket.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások