Hirdetés
Green Kitchen

A legkirályabb fűszeres almatorta!

Hozzávalók

1
db 18 cm-es (8 szeletes) tortához
+

A tésztához

2 db közepes alma
240 ml olaj
85 g barna cukor
160 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 db tojás
1 csipet só
300 g liszt
1 csomag sütőpor
1 nagy tk fahéj
1 mk szegfűszeg

A krémhez

150 g vaj
400 g mascarpone
4 - 5 ek porcukor
1 nagy ek fahéj
1 csomag vaníliás cukor

A csokiöntethez

80 g olvasztott étcsoki
pár csepp olaj

A karamellizált almához

1 db kisebb alma
2 ek cukor
2 csipet fahéj
1 tk vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

A legkirályabb fűszeres almatorta!

Ha csak egy torta van, amit garantáltan el kell készítenetek idén télen, akkor az ez a fantasztikus almatorta! Komolyan gyerekek, ennél addiktívabb sütit régen ettünk, szóval ha nem akarjátok egyedül betolni az egészet, akkor mindenképp hívjátok át a családot vagy barátokat! :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
19
Hirdetés

Hozzávalók

1
db 18 cm-es (8 szeletes) tortához
+

A tésztához

2 db közepes alma
240 ml olaj
85 g barna cukor
160 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 db tojás
1 csipet só
300 g liszt
1 csomag sütőpor
1 nagy tk fahéj
1 mk szegfűszeg

A krémhez

150 g vaj
400 g mascarpone
4 - 5 ek porcukor
1 nagy ek fahéj
1 csomag vaníliás cukor

A csokiöntethez

80 g olvasztott étcsoki
pár csepp olaj

A karamellizált almához

1 db kisebb alma
2 ek cukor
2 csipet fahéj
1 tk vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A tésztához az almát meghámozzuk, negyedeljük, kivágjuk a magházát és kisebb kockákra vágjuk. Az olajat elkeverjük a háromféle cukorral, majd hozzákeverjük a tojásokat és a csipet sót. A lisztet összekeverjük a sütőporral, fűszerekkel majd a tojásos keverékhez adjuk. Beledobáljuk a kisebb kockákra vágott almát, átkeverjük a tésztát és szétosztjuk 2 db, sütőpapírral bélelt 18 cm átmérőjű tortaformába. 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük a tésztát. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. A krémhez a vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót is. A kihűlt tortalapokat kettévágjuk és a krémmel rétegezzük őket. A tetejét is megkenjük krémmel, majd megolvasztjuk vízgőz fölött a csokit, belekeverünk pár csepp olajat és a torta egyik felére simítjuk. A karamellizált almához az almát meghámozzuk, kiszedjük a magházat és apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben elkezdjük karamellizálni a cukrot, majd hozzáadjuk a vajat és az almát. Pár percig sütögetjük őket, közben megszórjuk fahéjjal, majd az egészet a tortára halmozzuk.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások