Hirdetés

A legszaftosabb túrós pite

Hozzávalók

1
22x25 cm-es formához
+

A tésztához

250 g liszt
8 g sütőpor (1 tk)
1 csipet só
80 g porcukor
130 g vaj
2 db tojássárgája
1 csapott ek tejföl

A töltelékhez

500 g túró
80 g porcukor
10 g vaníliás cukor
1 nagy ek tejföl
1 db nagyobb citrom reszelt héja
1 marék mazsola
3 db tojássárgája
3 db tojásfehérje
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

A legszaftosabb túrós pite

Tökéletes pitét a boltokban és cukrászdákban szinte lehetetlen találni, de most nagy szerencsétekre hoztunk hozzá egy tökéletes receptet, ami feltehetőleg sok nagymama receptjét is simán veri. Mentsétek le és aztán gyártsatok annyi szaftos túrós pitét, amennyi csak jól esik!
Kipróbáltam, jóóó lett!
73
Hirdetés

Hozzávalók

1
22x25 cm-es formához
+

A tésztához

250 g liszt
8 g sütőpor (1 tk)
1 csipet só
80 g porcukor
130 g vaj
2 db tojássárgája
1 csapott ek tejföl

A töltelékhez

500 g túró
80 g porcukor
10 g vaníliás cukor
1 nagy ek tejföl
1 db nagyobb citrom reszelt héja
1 marék mazsola
3 db tojássárgája
3 db tojásfehérje
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Fotó: Szilágyi NóriA tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral és porcukorral, majd hozzákeverjük a vajat, tojássárgáját, tejfölt és tésztát gyúrunk belőle. Kettéosztjuk. Az egyik tésztagombócot a tepsi aljának méretére nyújtjuk és belerakjuk a tepsibe. 175 fokos sütőben 6-7 perc alatt elősütjük az alsó lapot. Közben a töltelékhez jól elkeverjük a túrót, porcukrot, vaníliás cukrot, tejfölt, reszelt citromhéjat, mazsolát és tojássárgáját.

Fotó: Szilágyi Nóri

A tojásfehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk a túrós masszába. Az elősütött lapra simítjuk a tölteléket. A másik tésztagombócból is a tepsi méretének megfelelő lapot nyújtunk és a töltelékre helyezzük. Megszurkáljuk villával és lekenjük enyhén felvert tojással. Visszatoljuk a sütőbe és kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük a sütit.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások