Hirdetés

A legszaftosabb túrós pite

Hirdetés

A legszaftosabb túrós pite

Tökéletes pitét a boltokban és cukrászdákban szinte lehetetlen találni, de most nagy szerencsétekre hoztunk hozzá egy tökéletes receptet, ami feltehetőleg sok nagymama receptjét is simán veri. Mentsétek le és aztán gyártsatok annyi szaftos túrós pitét, amennyi csak jól esik!
Hirdetés

Hozzávalók egy 22×25 cm-es formához:

A tésztához:

  • 250 g liszt
  • 8 g sütőpor (1 tk)
  • 1 csipet só
  • 80 g porcukor
  • 130 g vaj
  • 2 tojássárgája
  • 1 csapott ek tejföl

A töltelékhez:

  • 500 g túró
  • 80 g porcukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 1 nagy ek tejföl
  • 1 nagyobb citrom reszelt héja
  • 1 marék mazsola
  • 3 tojássárgája
  • 3 tojásfehérje
Fotó: Szilágyi Nóri

A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral és porcukorral, majd hozzákeverjük a vajat, tojássárgáját, tejfölt és tésztát gyúrunk belőle. Kettéosztjuk. Az egyik tésztagombócot a tepsi aljának méretére nyújtjuk és belerakjuk a tepsibe. 175 fokos sütőben 6-7 perc alatt elősütjük az alsó lapot. Közben a töltelékhez jól elkeverjük a túrót, porcukrot, vaníliás cukrot, tejfölt, reszelt citromhéjat, mazsolát és tojássárgáját.

Fotó: Szilágyi Nóri

A tojásfehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk a túrós masszába. Az elősütött lapra simítjuk a tölteléket. A másik tésztagombócból is a tepsi méretének megfelelő lapot nyújtunk és a töltelékre helyezzük. Megszurkáljuk villával és lekenjük enyhén felvert tojással. Visszatoljuk a sütőbe és kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük a sütit.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?