Hirdetés

Mákos szilvatorta

Hozzávalók

1
22 cm-es kapcsos tortaformához
+

A tésztához

Hozzávaló kipipálva
110 g vaj
Hozzávaló kipipálva
90 g cukor
Hozzávaló kipipálva
2 db tojás
Hozzávaló kipipálva
120 ml tej
Hozzávaló kipipálva
150 g liszt
Hozzávaló kipipálva
60 g darált mák
Hozzávaló kipipálva
6 g sütőpor
Hozzávaló kipipálva
5 g vaníliás cukor
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só

A mousse-réteghez

Hozzávaló kipipálva
700 g szilva
Hozzávaló kipipálva
150 g cukor
Hozzávaló kipipálva
100 ml víz
Hozzávaló kipipálva
300 ml hideg habtejszín
Hozzávaló kipipálva
1 mk őrölt fahéj
Hozzávaló kipipálva
1 mk őrölt szegfűszeg
Hozzávaló kipipálva
1 csipet őrölt szerecsendió
Hozzávaló kipipálva
1 db citrom leve
Hozzávaló kipipálva
24 g zselatin

A tetejére

Hozzávaló kipipálva
3 szem szilva
Hozzávaló kipipálva
1 tk mák
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Mákos szilvatorta

A mák és a szilva olyan alapanyagok, amikről óhatatlanul mindenkinek a nagymama karácsonyi, téli konyhája ugrik be. Nekünk is! A mousse pedig egy olyan krém, ami simán rátesz egy lapáttal az ünnepi desszertekre. Ilyen az, amikor a hagyományos dolgok találkoznak a modern megközelítéssel, és egy csodálatos torta lesz a végeredmény.
Kipróbáltam, jóóó lett!
11
Hirdetés

Hozzávalók

1
22 cm-es kapcsos tortaformához
+

A tésztához

Hozzávaló kipipálva
110 g vaj
Hozzávaló kipipálva
90 g cukor
Hozzávaló kipipálva
2 db tojás
Hozzávaló kipipálva
120 ml tej
Hozzávaló kipipálva
150 g liszt
Hozzávaló kipipálva
60 g darált mák
Hozzávaló kipipálva
6 g sütőpor
Hozzávaló kipipálva
5 g vaníliás cukor
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só

A mousse-réteghez

Hozzávaló kipipálva
700 g szilva
Hozzávaló kipipálva
150 g cukor
Hozzávaló kipipálva
100 ml víz
Hozzávaló kipipálva
300 ml hideg habtejszín
Hozzávaló kipipálva
1 mk őrölt fahéj
Hozzávaló kipipálva
1 mk őrölt szegfűszeg
Hozzávaló kipipálva
1 csipet őrölt szerecsendió
Hozzávaló kipipálva
1 db citrom leve
Hozzávaló kipipálva
24 g zselatin

A tetejére

Hozzávaló kipipálva
3 szem szilva
Hozzávaló kipipálva
1 tk mák
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és beleöntjük a tejet. A lisztet elegyítjük a mákkal, a sütőporral, a vaníliás cukorral és a sóval, végül a tojásos masszába keverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

A mousse-réteghez a szilvákat negyedeljük, majd egy lábasban 150 g cukorral és a vízzel 10 percig főzzük, ezután botmixerrel lezúzzuk, átpasszírozzuk, és langyosra hűtjük. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a fűszereket és a citromlevet, aztán óvatosan beleforgatjuk a szilvapürét. A zselatint 50 ml vízbe áztatjuk, majd amikor megszívta magát, mikróban felmelegítjük, és folyamatos, óvatos keverés közben a tejszínes püréhez adjuk.

A tésztát kivesszük a formából, egyenesre vágjuk a tetejét, majd visszatesszük, rákapcsoljuk a formát, és egy-két sütőpapírcsíkot illesztünk a süti és a forma közé, ami felér egészen a pereméig. Az alapra töltjük a mousse-t, és a hűtőbe rakjuk egy éjszakára, de legalább 4-5 órára, hogy megdermedjen. Amint szilárd, lekapcsoljuk róla a formát, levesszük a papírcsíkokat, majd szilvaszeletekkel díszítjük a tetejét, és megszórjuk kevés mákkal.

makos-szilvatorta
Mákos szilvatorta

Elkészítési idő: 90 perc + 4-5 óra hűtés

Ha tetszett a mákos szilvatorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?