Hirdetés
Bespájzolva

Mandulás szedertorta

Hozzávalók

egy
22
cm-es tortaformához
+

A tésztához

150 g vaj
150 g cukor
2 db tojás
1 db citrom héja
160 g natúr joghurt
80 g liszt
140 g darált mandula
10 g sütőpor
2 marék szeder

A krémhez

300 g mascarpone
1 ek porcukor

A díszítéshez

1 marék szeder
1 ek szeletelt mandula
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mandulás szedertorta

Az alapötlet szerint ez a süti egressel készült volna, de épp beszerezhetetlennek bizonyult, és milyen jó, mert talán szederrel még szuperebb lett. És tényleg csak össze kell mindent dobálni, és megsütni, plusz kikeverni a 2 hozzávalós krémet!
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

egy
22
cm-es tortaformához
+

A tésztához

150 g vaj
150 g cukor
2 db tojás
1 db citrom héja
160 g natúr joghurt
80 g liszt
140 g darált mandula
10 g sütőpor
2 marék szeder

A krémhez

300 g mascarpone
1 ek porcukor

A díszítéshez

1 marék szeder
1 ek szeletelt mandula
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd mehetnek bele a tojások, a reszelt citromhéj, a natúr joghurt, a liszt, a mandula és a sütőpor. Összekeverjük a tésztát, és sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába simítjuk. Megszórjuk a szederrel, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 40-50 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, megsült-e, és ha nem tapad nyers tészta a tűre/pálcikára, akkor kivesszük a sütit. Amikor langyosra hűlt, kivehetjük a formából. 

A mascarponét kihabosítjuk a porcukorral, a süti tetejére kenjük, és a szederszemekkel és mandulalapokkal díszítjük.

mandulás szedertorta
Mandulás szedertorta

Ha tetszett a mandulás szedertorta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások