Hirdetés

Mézeskalácsfűszeres kalács fehér csokival

Hozzávalók

1
kalácshoz
+

A tésztához

200 g liszt
250 g kenyérliszt
1 tk őrölt fahéj
1 mk őrölt szerecsendió
1 mk őrölt gyömbér
1 mk őrölt szegfűszeg
1 db citrom reszelt héja
1 csipet só
60 g cukor
190 ml tej
30 g élesztő
2 db tojás
60 g puha vaj
200 g fehér csoki

A tetejére

30 ml tejszín
100 g fehér csoki
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Mézeskalácsfűszeres kalács fehér csokival

A tél egyenlő a mézeskaláccsal. Mivel mi már szinte az összes lehetséges mézeskalács ízesítésű sütit, tortát, péksütit megcsináltuk, de a kalács valahogy kimaradt, evidens volt, hogy ezt is elkészítjük. Sok-sok téli fűszer és fehér csoki… mi kell még?!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1
kalácshoz
+

A tésztához

200 g liszt
250 g kenyérliszt
1 tk őrölt fahéj
1 mk őrölt szerecsendió
1 mk őrölt gyömbér
1 mk őrölt szegfűszeg
1 db citrom reszelt héja
1 csipet só
60 g cukor
190 ml tej
30 g élesztő
2 db tojás
60 g puha vaj
200 g fehér csoki

A tetejére

30 ml tejszín
100 g fehér csoki
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A tésztához a kétféle lisztet, a fűszereket, a citromhéjat és a sót összekeverjük. A tejet megmelegítjük, hozzáadunk 1 kanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk pihenni 5-6 percig. A maradék cukrot a fűszeres liszthez mérjük, beleöntjük a felfuttatott élesztős tejet, beleütjük a 2 tojást, és elkezdjük összeállítani a tésztát. Beledolgozzuk a puha vajat, beleszórjuk a kisebb kockákra vágott csokit, és simára dagasztjuk a tésztánkat. Letakarva, meleg helyen 40 percig kelesztjük. Mikor megkelt, pár mozdulattal újra átgyúrjuk, majd belefektetjük egy kenyérsütő formába, aminek az aljára vágunk egy sütőpapírdarabot, így könnyebben kijön majd a tészta a formából. Újra letakarjuk, további 30 percig kelesztjük, majd 175 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. 

Mikor langyosra hűlt, kivehetjük a formából, majd ha teljesen kihűlt, felforrósítjuk a tejszínt, leöntjük vele a fehér csokit, majd ha felolvadt, elkeverjük, és a kalácsra öntjük. Ha szeretnénk, zöldséghámozóval fehércsoki-forgácsokat készíthetünk, megszórjuk vele a kalácsot, és bedobjuk a hűtőbe, hogy megdermedjen rajta a csokiréteg.

Mézeskalácsfűszeres kalács

Ha tetszett a mézeskalácsfűszeres kalács receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások