Hozzávalók
A krémhez
- 5 db tojássárgája
- 120 g kristálycukor
- 30 g vaníliás cukor
- 35 g búzadara
- 80 g finomliszt
- 900 ml tej
- 270 g vaj
- 150 g porcukor
A tésztához
- 2 csomag mézeskalácstészta (400 g-os kiszerelés)
- finomliszt a nyújtáshoz
A lekváros réteghez
- 250 g sűrű baracklekvár
A mázhoz
- 80 g vaj
- 60 g forró víz
- 50 g porcukor
- 35 g holland kakaópor
Hozzávalók
A krémhez
- 5 db tojássárgája
- 120 g kristálycukor
- 30 g vaníliás cukor
- 35 g búzadara
- 80 g finomliszt
- 900 ml tej
- 270 g vaj
- 150 g porcukor
A tésztához
- 2 csomag mézeskalácstészta (400 g-os kiszerelés)
- finomliszt a nyújtáshoz
A lekváros réteghez
- 250 g sűrű baracklekvár
A mázhoz
- 80 g vaj
- 60 g forró víz
- 50 g porcukor
- 35 g holland kakaópor
A krémhez a tojássárgájákat egy lábasban elkeverjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzászórjuk a búzadarát, a lisztet, és csomómentesre keverjük egy kevés tejjel. Jöhet hozzá a többi tej, és állandó kevergetés közben, közepes lángon pudingállagúra főzzük, majd lefedjük egy műanyag fóliával, hogy ne bőrösödjön meg a teteje, és a hűtőbe tesszük lehűlni.
A tésztákat enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk egy tepsi hátuljának a méretére (30 x 40 cm), sütőpapírra rakjuk, és ezzel áthúzzuk a tepsire, majd 185 fokra előmelegített sütőben 6-8 perc alatt megsütjük az első, aztán a második tésztát is.
A vajat és a porcukrot kihabosítjuk, és 4-5 részletben hozzákeverjük a kihűlt krémalapot.
A megsült tésztákat kettévágjuk. Az egyik tésztalapra kenjük a krém felét, erre jön egy másik tészta, majd a lekvár, még egy tészta, majd krém, és végül az utolsó tésztalappal zárjuk a sort. Lefóliázzuk a sütit, és hűtőbe rakjuk 1-2 éjszakára, hogy megpuhuljanak a rétegek.
Másnap a máz hozzávalóit egy lábasban összemelegítjük, majd a sütire csorgatjuk és elsimítjuk. Hűtőbe tesszük, és amikor a máz megdermedt, szeletelhetjük is a sütit.
- Elkészítési idő: 2 óra
- Sütési idő: 6-8 perc/lap
- Pihentetés: minimum 1 éjszaka
Ha tetszett a mézeskalácsos mézes krémes receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!