Hozzávalók
A tésztához
- 180 g liszt
- 90 g vaj
- 40 ml tejföl
- 1 db tojássárgája
- 60 g porcukor
- 1 csipet só
A krémhez
- 300 ml tejszín (30%-os)
- 300 g étcsoki
A habcsókkrémhez
- 100 g tojásfehérje
- 200 g cukor
A díszítéshez
- - 250 g friss málna
Hozzávalók
A tésztához
- 180 g liszt
- 90 g vaj
- 40 ml tejföl
- 1 db tojássárgája
- 60 g porcukor
- 1 csipet só
A krémhez
- 300 ml tejszín (30%-os)
- 300 g étcsoki
A habcsókkrémhez
- 100 g tojásfehérje
- 200 g cukor
A díszítéshez
- - 250 g friss málna
A tésztához a hideg vajat felkockázzuk, a lisztben elmorzsoljuk, majd összekeverjük a hozzávalókat, lehetőleg géppel, vagy kézzel. A lényeg, hogy mindenképp jó gyorsan, ugyanis ha túl sokat gyúrjuk, a kezünk melege felmelegíti a vajat és nem lesz olyan omlós a tészta. Amikor összeállt a tészta, fóliába csomagoljuk és 30 percre betesszük a hűtőbe.
Lisztezett felületen kinyújtjuk, és a mini piteformáknál kicsivel nagyobb átmérőjű köröket (hogy ha belerakjuk jusson a szélére is a tésztából) szúrunk ki belőle pogácsaszaggatóval. Ezeket a kis korongokat rakjuk a sütőforma mélyedéseibe, enyhén belenyomkodjuk, megszurkáljuk. 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ha nagyobb formával dolgozunk, ajánlatos alufóliát teríteni a tésztára és sütőbabot rakni rá, majd ezzel “vakon” sütni kb. 10 percig, végül nélküle aranybarnára.
Mikor kihűltek a tészták, elkészítjük a csokis krémet. Ehhez felmelegítjük a tejszínt, leöntjük vele az összetördelt étcsokit és mikor felolvadt, átkeverjük, majd beleöntjük a kihűlt pitékbe. A tojásfehérjét és a cukrot összekeverjük, vízgőz fölött felmelegítjük. Ezután addig verjük magasabb fokozaton, amíg stabil, habcsók állagú tojáshabot kapunk.
Csillagcsöves nyomózsákba tesszük és a csokis krém tetejére nyomjuk, majd pár szem friss málnával díszítjük a süti tetejét. Szakácsfáklyával karamellizáljuk a habcsókok külsejét.
Ha tetszett a málnás-csokis tart receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!