Hirdetés

Mini málnás-csokis tart

Hozzávalók

24
db mini kosárkához
+

A tésztához

180 g liszt
90 g vaj
40 ml tejföl
1 db tojássárgája
60 g porcukor
1 csipet só

A krémhez

300 ml tejszín (30%-os)
300 g étcsoki

A habcsókkrémhez

100 g tojásfehérje
200 g cukor

A díszítéshez

- 250 g friss málna
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mini málnás-csokis tart

Általában mi mindennek a hatalmas verzióját készítjük el, de ritkán gondolunk arra, hogy mennyire cuki apróságokat lehet sütni, amik falatnyi boldogságot okoznak az embernek, ha beléjük harap. Ezek a mini málnás csokis pitécskék ezt az örömöt hozzák el majd nektek, csak készítsétek el őket! ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

24
db mini kosárkához
+

A tésztához

180 g liszt
90 g vaj
40 ml tejföl
1 db tojássárgája
60 g porcukor
1 csipet só

A krémhez

300 ml tejszín (30%-os)
300 g étcsoki

A habcsókkrémhez

100 g tojásfehérje
200 g cukor

A díszítéshez

- 250 g friss málna
Bevásárlólistához adom

A tésztához a hideg vajat felkockázzuk, a lisztben elmorzsoljuk, majd összekeverjük a hozzávalókat, lehetőleg géppel, vagy kézzel. A lényeg, hogy mindenképp jó gyorsan, ugyanis ha túl sokat gyúrjuk, a kezünk melege felmelegíti a vajat és nem lesz olyan omlós a tészta. Amikor összeállt a tészta, fóliába csomagoljuk és 30 percre betesszük a hűtőbe.

Lisztezett felületen kinyújtjuk, és a mini piteformáknál kicsivel nagyobb átmérőjű köröket (hogy ha belerakjuk jusson a szélére is a tésztából) szúrunk ki belőle pogácsaszaggatóval. Ezeket a kis korongokat rakjuk a sütőforma mélyedéseibe, enyhén belenyomkodjuk, megszurkáljuk. 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ha nagyobb formával dolgozunk, ajánlatos alufóliát teríteni a tésztára és sütőbabot rakni rá, majd ezzel “vakon” sütni kb. 10 percig, végül nélküle aranybarnára.

Mikor kihűltek a tészták, elkészítjük a csokis krémet. Ehhez felmelegítjük a tejszínt, leöntjük vele az összetördelt étcsokit és mikor felolvadt, átkeverjük, majd beleöntjük a kihűlt pitékbe. A tojásfehérjét és a cukrot összekeverjük, vízgőz fölött felmelegítjük. Ezután addig verjük magasabb fokozaton, amíg stabil, habcsók állagú tojáshabot kapunk.

A málnás-csokis tart

Csillagcsöves nyomózsákba tesszük és a csokis krém tetejére nyomjuk, majd pár szem friss málnával díszítjük a süti tetejét. Szakácsfáklyával karamellizáljuk a habcsókok külsejét.

 

Ha tetszett a málnás-csokis tart receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások