Hirdetés
Karácsonyi menü

Mont Blanc - a leggesztenyésebb süti

Hozzávalók

14 - 15
db-hoz
+

A tésztához

180 g liszt
95 g hideg vaj
50 g porcukor
45 g tejföl
1 db tojássárgája
1 csipet só

A habcsókhoz

100 g (kb. 3 db tojásból) tojásfehérje
200 g cukor

A tejszínes részhez

350 ml hideg habtejszín
80 g porcukor

A gesztenyés részhez

350 g gesztenyemassza
100 g (ha nem édes a gesztenyemassza) porcukor
60 - 80 ml tejszín

A díszítéshez

fahéj
porcukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Mont Blanc - a leggesztenyésebb süti

Őszinte leszek! Ez az a süti, aminek az 5 perces verziója a gesztenyepüré-tejszínhab kombó. Ebben plusz két alkotóelem van, a kekszalap és a habcsók. Na most, ha megúszós sütit szeretnél, válaszd a gesztenyepürét, de ha van kedved kicsit többet állni a pult mellett, és alkotni valami csecse édességet, akkor ezt a sütit ne hagyd ki, mert nagyon finooom!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

14 - 15
db-hoz
+

A tésztához

180 g liszt
95 g hideg vaj
50 g porcukor
45 g tejföl
1 db tojássárgája
1 csipet só

A habcsókhoz

100 g (kb. 3 db tojásból) tojásfehérje
200 g cukor

A tejszínes részhez

350 ml hideg habtejszín
80 g porcukor

A gesztenyés részhez

350 g gesztenyemassza
100 g (ha nem édes a gesztenyemassza) porcukor
60 - 80 ml tejszín

A díszítéshez

fahéj
porcukor
Bevásárlólistához adom

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 30-40 percre berakjuk a hűtőbe. A pihentetés után lisztezett deszkán kb. 2 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, és 4,5-5 cm-es kör alakú korongokat szaggatunk belőle. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. 

A habcsókhoz összekeverjük a tojásfehérjét és a cukrot, majd vízgőz fölött csípősre melegítjük, végül kihűlésig habosítjuk, hogy stabil, habcsók állagú alapot kapjunk. Habzsákba töltjük, és sütőpapíros tepsire kb. 2-2,5 cm-es alapú, 3-4 cm magas csúcsokat nyomunk belőle. 90 fokra előmelegített sütőben 1 órán át szárítjuk a habcsókokat, majd kitámasztjuk a sütő ajtaját, és ott hagyjuk kihűlni. 

A tejszínhabot a porcukorral kemény habbá verjük, a gesztenyemasszát pedig sima krémmé keverjük a tejszínnel és a porcukorral. A tejszínhabot és a gesztenyepürét is habzsákba töltjük, aminek kivágjuk a végeit (kb. 3 mm-es lyuk). A tejszínhabból mindegyik korong közepére nyomunk egy pöttyöt, a közepükre tapasztjuk a habcsókokat, majd körbenyomjuk a habcsókok oldalát a csúcsáig a tejszínhabbal. A tejszínhab köré nyomjuk a gesztenyepürét, végül megszórjuk kevés fahéjjal vagy porcukorral.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások