Hirdetés

Narancsos linzer

Hirdetés

Narancsos linzer

Nóri nemrég isteni narancslekvárt készített. Már majdnem megettük az egészet reggelire, amikor rájöttünk, hogy ezzel még lehetne valami hasznosat kezdeni - így született meg a házi narancslekvárral töltött linzer. Nóriból nagyon jó nagymama lesz, ugyanis ez a linzer elképesztően jól sikerült! :D
Hirdetés

Hozzávalók kb. 25 linzerhez:

A tésztához:

  • 300 g finomliszt
  • 200 g hideg vaj
  • 100 g porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 1 narancs reszelt héja

Az összeállításhoz:

  • narancslekvár
  • porcukor
Fotó: Szilágyi Nóri

A hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk. Minél kevesebb hő/kézmeleg éri a tésztát, annál omlósabb lesz. Az összegyúrt tésztát becsomagoljuk folpackba és 30 percre hűtőbe rakjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát kb. 2 mm vékonyra és szaggatunk belőle azonos számú linzerkarikát és -szívet. A linzerek felének kiszúrjuk a közepét kis csillag vagy kör alakú kiszúróval. 180 fokos sütőben 12-14 perc alatt megsülnek.

Fotó: Szilágyi Nóri

Mikor kihűltek, összetapasztunk narancslekvárral egy sima és egy kiszúrt közepű formát, végül megporcukrozzuk őket. Másnap vagy harmadnap a legfinomabb.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?