Hirdetés
Green Kitchen

Narancsos linzer

Hozzávalók

25
darabhoz
+

A tésztához

300 g finomliszt
200 g hideg vaj
100 g porcukor
1 db tojássárgája
1 csipet só
1 db narancs reszelt héja

Az összeállításhoz

narancslekvár
porcukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Narancsos linzer

Nóri nemrég isteni narancslekvárt készített. Már majdnem megettük az egészet reggelire, amikor rájöttünk, hogy ezzel még lehetne valami hasznosat kezdeni - így született meg a házi narancslekvárral töltött linzer. Nóriból nagyon jó nagymama lesz, ugyanis ez a linzer elképesztően jól sikerült! :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
42
Hirdetés

Hozzávalók

25
darabhoz
+

A tésztához

300 g finomliszt
200 g hideg vaj
100 g porcukor
1 db tojássárgája
1 csipet só
1 db narancs reszelt héja

Az összeállításhoz

narancslekvár
porcukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk. Minél kevesebb hő/kézmeleg éri a tésztát, annál omlósabb lesz. Az összegyúrt tésztát becsomagoljuk folpackba és 30 percre hűtőbe rakjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát kb. 2 mm vékonyra és szaggatunk belőle azonos számú linzerkarikát és -szívet. A linzerek felének kiszúrjuk a közepét kis csillag vagy kör alakú kiszúróval. 180 fokos sütőben 12-14 perc alatt megsülnek.

Mikor kihűltek, összetapasztunk narancslekvárral egy sima és egy kiszúrt közepű formát, végül megporcukrozzuk őket. Másnap vagy harmadnap a legfinomabb.

Ha tetszett a narancsos linzer receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások