Hirdetés
Karácsonyi menü

Narancsos-tonkababos angolkrém mézes dióval

Hozzávalók

400 ml habtejszín
100 ml frissen facsart narancslé
500 ml tej (3,8% zsírtartalmú)
1 db narancs héja
130 g porcukor
1 szem tonkabab
11 db tojássárgája
1 nagy marék dió
1 - 2 ek méz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Narancsos-tonkababos angolkrém mézes dióval

Narancs, dió és tonkabab ötvözve egy angolkrémbe? Szerintem tökéletes párosítás. Ha kipróbálnátok a tonkababot és unjátok a vaníliát, jusson eszetekbe ez a recept.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

400 ml habtejszín
100 ml frissen facsart narancslé
500 ml tej (3,8% zsírtartalmú)
1 db narancs héja
130 g porcukor
1 szem tonkabab
11 db tojássárgája
1 nagy marék dió
1 - 2 ek méz
Bevásárlólistához adom

A habtejszínt, a narancslevet, a tejet, a narancshéjat és a porcukrot feltesszük egy edénybe, és felmelegítjük, közben belereszeljük egy tonkabab felét (mérettől függően, érzéssel). 


Egy vízgőz feletti habüstbe (a víz ne érjen hozzá az üst aljához) beletesszük a 11 db tojássárgáját, és fokozatosan, közben kevergetve, hozzáöntjük a tejes mixünket. Folyamatos keverés mellett, egy maghőmérő segítségével addig főzzük a krémet, amíg el nem éri a 87 fokot. 
A diót összekeverjük a mézzel, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10-20 perc alatt aranybarnára sütjük. A krémet poharakba öntjük, lehűtjük, majd tálaláskor megszórjuk a mézes dióval.

Narancsos-tonkababos angolkrém

Ha tetszett a Narancsos-tonkababos angolkrém receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások