Hirdetés

Non plus ultra, a klasszik vendégváró süti

Hirdetés

Non plus ultra, a klasszik vendégváró süti

Végre meghoztuk a receptjét ennek a nagyszerű és felülmúlhatatlan sütinek, a non plus ultrának! Sokunk gyerekkori kedvence ez a klasszikus édesség, de a mai fiatalok lehet, hogy már nem is ismerik. Hogy ez ne maradjon így, készítsétek el ti is és várjátok ezzel a vendégeket!
Hirdetés

Hozzávalók kb. 30 darabhoz

A tésztához:

  • 160 g liszt
  • 110 g vaj
  • 1 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája

A tojáshabhoz:

  • 1 tojásfehérje (“M” -es)
  • 5 ek porcukor
  • 1 mk citromlé

Az összeállításhoz:

  • baracklekvár
Fotó: Szilágyi Nóri

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, becsomagoljuk és 30 percig hűtőben pihentetjük. Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3 mm vastagra és apró pogácsaszaggatóval korongokat vágunk a tésztából. A tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd hozzáadagoljuk a porcukrot és a citromlevet és egészen addig verjük, amíg sűrű, habcsók állagú masszát kapunk. A tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. A habcsókot nyomózsákba rakjuk és kis halmokat nyomunk a tésztakorongokra, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük őket. Mikor kihűltek, összeragasztunk 1-1 habcsókos korongot baracklekvárral.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások