Hirdetés

Non plus ultra, a nagy klasszikus

Hozzávalók

körülbelül
30
darabhoz
+

A tésztához

160 g liszt
110 g vaj
1 ek porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojássárgája

A tojáshabhoz

1 db tojásfehérje (“M” -es)
5 ek porcukor
1 mk citromlé

Az összeállításhoz

baracklekvár
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Non plus ultra, a nagy klasszikus

Végre meghoztuk a receptjét ennek a nagyszerű és felülmúlhatatlan sütinek, a non plus ultrának! Sokunk gyerekkori kedvence ez a klasszikus édesség, de a mai fiatalok lehet, hogy már nem is ismerik. Hogy ez ne maradjon így, készítsétek el ti is és várjátok ezzel a vendégeket!
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

körülbelül
30
darabhoz
+

A tésztához

160 g liszt
110 g vaj
1 ek porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojássárgája

A tojáshabhoz

1 db tojásfehérje (“M” -es)
5 ek porcukor
1 mk citromlé

Az összeállításhoz

baracklekvár
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Fotó: Szilágyi NóriA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, becsomagoljuk és 30 percig hűtőben pihentetjük. Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3 mm vastagra és apró pogácsaszaggatóval korongokat vágunk a tésztából. A tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd hozzáadagoljuk a porcukrot és a citromlevet és egészen addig verjük, amíg sűrű, habcsók állagú masszát kapunk. A tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. A habcsókot nyomózsákba rakjuk és kis halmokat nyomunk a tésztakorongokra, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük őket. Mikor kihűltek, összeragasztunk 1-1 habcsókos korongot baracklekvárral.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások