Fantasztikus desszertek

Nonplusultra,anagyklasszikus

Non plus ultra, a nagy klasszikus

Hozzávalók
A tésztához
160 g
liszt
110 g
vaj
1 ek
porcukor
1 csomag
vaníliás cukor
1 db
tojássárgája
A tojáshabhoz
1 db
tojásfehérje (“M” -es)
5 ek
porcukor
1 mk
citromlé
Az összeállításhoz
baracklekvár

Elkészítés
Fotó: Szilágyi NóriA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, becsomagoljuk és 30 percig hűtőben pihentetjük. Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3 mm vastagra és apró pogácsaszaggatóval korongokat vágunk a tésztából. A tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd hozzáadagoljuk a porcukrot és a citromlevet és egészen addig verjük, amíg sűrű, habcsók állagú masszát kapunk. A tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. A habcsókot nyomózsákba rakjuk és kis halmokat nyomunk a tésztakorongokra, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük őket. Mikor kihűltek, összeragasztunk 1-1 habcsókos korongot baracklekvárral.
Fotó: Szilágyi Nóri

www.streetkitchen.hu

A Fantasztikus desszertek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Végre meghoztuk a receptjét ennek a nagyszerű és felülmúlhatatlan sütinek, a non plus ultrának! Sokunk gyerekkori kedvence ez a klasszikus édesség, de a mai fiatalok lehet, hogy már nem is ismerik. Hogy ez ne maradjon így, készítsétek el ti is és várjátok ezzel a vendégeket!

Hozzávalók

30 darabhoz
A tésztához
160 g
liszt
110 g
vaj
1 ek
porcukor
1 csomag
vaníliás cukor
1 db
tojássárgája
A tojáshabhoz
1 db
tojásfehérje (“M” -es)
5 ek
porcukor
1 mk
citromlé
Az összeállításhoz
baracklekvár
Fotó: Szilágyi NóriA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, becsomagoljuk és 30 percig hűtőben pihentetjük. Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. 3 mm vastagra és apró pogácsaszaggatóval korongokat vágunk a tésztából. A tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd hozzáadagoljuk a porcukrot és a citromlevet és egészen addig verjük, amíg sűrű, habcsók állagú masszát kapunk. A tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. A habcsókot nyomózsákba rakjuk és kis halmokat nyomunk a tésztakorongokra, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük őket. Mikor kihűltek, összeragasztunk 1-1 habcsókos korongot baracklekvárral.
Fotó: Szilágyi Nóri

Ha tetszett a non plus ultra, a nagy klasszikus receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése