Hirdetés

Őrülten finom ricotta torta

Hozzávalók

1
22 cm átmérőjű formához

A torta alapjához:

175 g liszt
70 g búzadara
170 g vaj
70 g cukor

A ricottás krémhez:

2 marék mazsola
220 g cukor
90 g vaj
4 db tojás
4 ek kukoricaliszt
750 g ricotta
1 db citrom reszelt héja

A tetejére:

porcukor
1 kis marék szeletelt mandula
Hirdetés

Őrülten finom ricotta torta

A szerkesztőségben alapvetően a csokitortákért rajongunk, de ez a ricotta torta konkrétan mindenkinek a kedvence lett. Egy roppanós kekszréteg az alja, amin egy brutál krémes, mazsolával turbózott isteni finom ricottás töltelék foglalt helyet. A két különböző textúra és íz pedig olyan finom együtt, hogy biztosan nehézségekbe fogtok ütközni, ha azt hiszitek, hogy beéritek majd egy szelettel.
Hirdetés

Hozzávalók

1
22 cm átmérőjű formához

A torta alapjához:

175 g liszt
70 g búzadara
170 g vaj
70 g cukor

A ricottás krémhez:

2 marék mazsola
220 g cukor
90 g vaj
4 db tojás
4 ek kukoricaliszt
750 g ricotta
1 db citrom reszelt héja

A tetejére:

porcukor
1 kis marék szeletelt mandula

Fotó: Szilágyi Nóri

Az alaphoz a lisztet, búzadarát, puha vajat és cukrot összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk. 170 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. A krémhez a cukrot habosra keverjük a szobahőmérsékletű vajjal, hozzákeverjük a tojásokat, kukoricalisztet, ricottát és a citromhéjat és az elősütött tésztára öntjük. 175 fokos sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Mikor kihűlt megszórjuk a porcukorral és a szeletelt mandulával.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások