Hozzávalók
A torta alapjához:
- 175 g liszt
- 70 g búzadara
- 170 g vaj
- 70 g cukor
A ricottás krémhez:
- 2 marék mazsola
- 220 g cukor
- 90 g vaj
- 4 db tojás
- 4 ek kukoricaliszt
- 750 g ricotta
- 1 db citrom reszelt héja
A tetejére:
- porcukor
- 1 kis marék szeletelt mandula
Őrülten finom ricottatorta
Hozzávalók
A torta alapjához:
- 175 g liszt
- 70 g búzadara
- 170 g vaj
- 70 g cukor
A ricottás krémhez:
- 2 marék mazsola
- 220 g cukor
- 90 g vaj
- 4 db tojás
- 4 ek kukoricaliszt
- 750 g ricotta
- 1 db citrom reszelt héja
A tetejére:
- porcukor
- 1 kis marék szeletelt mandula
Az alaphoz a lisztet, búzadarát, puha vajat és cukrot összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk. 170 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. A krémhez a cukrot habosra keverjük a szoba-hőmérsékletű vajjal, hozzákeverjük a tojásokat, a kukoricalisztet, a ricottát, a citromhéjat és a mazsolát, és az elősütött tésztára öntjük. 175 fokos sütőben kb. 35-40 percig sütjük. Mikor kihűlt megszórjuk a porcukorral és a szeletelt mandulával.