Hirdetés

Panna cotta whiskyvel és sós karamellel

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
+

A panna cottához

Hozzávaló kipipálva
520 ml 30%-os habtejszín
Hozzávaló kipipálva
80 ml whiskey
Hozzávaló kipipálva
6 g zselatin
Hozzávaló kipipálva
60 g cukor
Hozzávaló kipipálva
½ db vaníliarúd
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só

A sós karamellhez

Hozzávaló kipipálva
120 g cukor
Hozzávaló kipipálva
170 ml tejszín
Hozzávaló kipipálva
30 ml whiskey
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só

A grillázshoz

Hozzávaló kipipálva
50 g pirított mandula
Hozzávaló kipipálva
3 ek cukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Panna cotta whiskyvel és sós karamellel

Őszintén remélem, hogy az olasz barátaimat nem sértem meg azzal, hogy a sima verzióban kicsit talán uncsi panna cottájukat ezúttal bourbon whiskey-vel pörgettem fel. De ha egyszer ennyire jól áll neki, akkor mit csináljak?
Kipróbáltam, jóóó lett!
18
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
+

A panna cottához

Hozzávaló kipipálva
520 ml 30%-os habtejszín
Hozzávaló kipipálva
80 ml whiskey
Hozzávaló kipipálva
6 g zselatin
Hozzávaló kipipálva
60 g cukor
Hozzávaló kipipálva
½ db vaníliarúd
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só

A sós karamellhez

Hozzávaló kipipálva
120 g cukor
Hozzávaló kipipálva
170 ml tejszín
Hozzávaló kipipálva
30 ml whiskey
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só

A grillázshoz

Hozzávaló kipipálva
50 g pirított mandula
Hozzávaló kipipálva
3 ek cukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A panna cottához a tejszínt összekeverjük a whiskey-vel, a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. Kiveszünk belőle kb. 30 ml-t és feloldjuk benne a zselatint. Felmelegítjük a cukros tejszínt, de nem forraljuk fel. Belekeverjük a zselatint és elosztjuk 4 whiskey-s pohárban. 2-3 órán keresztül hűtőben hűtjük.

Amikor megdermedt a teteje, elkészítjük a karamellt. A cukrot karamellizáljuk, felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a whiskey-t és a sót, majd hagyjuk langyosra hűlni. A panna cották tetejére öntjük a karamellt és hűtőbe rakjuk. A grillázshoz karamellizáljuk a cukrot és beleszórjuk az apróra tört pirított mandulát, végül egy tepsi hátuljára öntjük (innen könnyű lesz leválasztani). Amikor kihűlt, aprítógépbe dobjuk a darabokat és durvára zúzzuk, végül a karamellréteg tetejére szórjuk.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?