Hirdetés

Panna cotta whiskyvel és sós karamellel

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
+

A panna cottához

520 ml 30%-os habtejszín
80 ml whiskey
6 g zselatin
60 g cukor
½ db vaníliarúd
1 csipet só

A sós karamellhez

120 g cukor
170 ml tejszín
30 ml whiskey
1 csipet só

A grillázshoz

50 g pirított mandula
3 ek cukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Panna cotta whiskyvel és sós karamellel

Őszintén remélem, hogy az olasz barátaimat nem sértem meg azzal, hogy a sima verzióban kicsit talán uncsi panna cottájukat ezúttal bourbon whiskey-vel pörgettem fel. De ha egyszer ennyire jól áll neki, akkor mit csináljak?
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
+

A panna cottához

520 ml 30%-os habtejszín
80 ml whiskey
6 g zselatin
60 g cukor
½ db vaníliarúd
1 csipet só

A sós karamellhez

120 g cukor
170 ml tejszín
30 ml whiskey
1 csipet só

A grillázshoz

50 g pirított mandula
3 ek cukor
Bevásárlólistához adom

A panna cottához a tejszínt összekeverjük a whiskey-vel, a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. Kiveszünk belőle kb. 30 ml-t és feloldjuk benne a zselatint. Felmelegítjük a cukros tejszínt, de nem forraljuk fel. Belekeverjük a zselatint és elosztjuk 4 whiskey-s pohárban. 2-3 órán keresztül hűtőben hűtjük.

Amikor megdermedt a teteje, elkészítjük a karamellt. A cukrot karamellizáljuk, felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a whiskey-t és a sót, majd hagyjuk langyosra hűlni. A panna cották tetejére öntjük a karamellt és hűtőbe rakjuk. A grillázshoz karamellizáljuk a cukrot és beleszórjuk az apróra tört pirított mandulát, végül egy tepsi hátuljára öntjük (innen könnyű lesz leválasztani). Amikor kihűlt, aprítógépbe dobjuk a darabokat és durvára zúzzuk, végül a karamellréteg tetejére szórjuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások