Hozzávalók
A panna cottához
- 520 ml 30%-os habtejszín
- 80 ml whiskey
- 6 g zselatin
- 60 g cukor
- ½ db vaníliarúd
- 1 csipet só
A sós karamellhez
- 120 g cukor
- 170 ml tejszín
- 30 ml whiskey
- 1 csipet só
A grillázshoz
- 50 g pirított mandula
- 3 ek cukor
Hozzávalók
A panna cottához
- 520 ml 30%-os habtejszín
- 80 ml whiskey
- 6 g zselatin
- 60 g cukor
- ½ db vaníliarúd
- 1 csipet só
A sós karamellhez
- 120 g cukor
- 170 ml tejszín
- 30 ml whiskey
- 1 csipet só
A grillázshoz
- 50 g pirított mandula
- 3 ek cukor
A panna cottához a tejszínt összekeverjük a whiskey-vel, a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. Kiveszünk belőle kb. 30 ml-t és feloldjuk benne a zselatint. Felmelegítjük a cukros tejszínt, de nem forraljuk fel. Belekeverjük a zselatint és elosztjuk 4 whiskey-s pohárban. 2-3 órán keresztül hűtőben hűtjük.
Amikor megdermedt a teteje, elkészítjük a karamellt. A cukrot karamellizáljuk, felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a whiskey-t és a sót, majd hagyjuk langyosra hűlni. A panna cották tetejére öntjük a karamellt és hűtőbe rakjuk. A grillázshoz karamellizáljuk a cukrot és beleszórjuk az apróra tört pirított mandulát, végül egy tepsi hátuljára öntjük (innen könnyű lesz leválasztani). Amikor kihűlt, aprítógépbe dobjuk a darabokat és durvára zúzzuk, végül a karamellréteg tetejére szórjuk.