Hirdetés
Green Kitchen

Pezsgőkrémes macaron

Hozzávalók

18
darabhoz
+

A macaronhoz

90 g mandulaliszt
100 g porcukor
15 g kakaópor
1 csipet só
2 db tojásfehérje
50 g cukor

A krémhez

200 g fehér csoki
180 ml pezsgő
250 g mascarpone
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Pezsgőkrémes macaron

A macaron szerintem minden alkalomra tökéletes desszert lehet. Éééés igen, még szilveszterre is pompás, pláne ha egy ütős pezsgőkrémmel töltitek meg, amihez itt is van a recept!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

18
darabhoz
+

A macaronhoz

90 g mandulaliszt
100 g porcukor
15 g kakaópor
1 csipet só
2 db tojásfehérje
50 g cukor

A krémhez

200 g fehér csoki
180 ml pezsgő
250 g mascarpone
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A macaronhoz a mandulalisztet, a porcukrot és a kakaóport aprítóba rakjuk, és pár másodpercig járatjuk a gépet, hogy még finomabb, por állagú keveréket kapjunk, majd hozzáadunk egy csipet sót. A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, majd amikor már fehér, stabilabb habot kapunk, beleszórjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A mandulalisztes elegyhez keverjük a fehérjehab felét, majd fellazítjuk a hab másik felével, és alaposan elkeverjük, de vigyázzunk, hogy ne keverjük túl, mert úgy könnyen szétfolyhat a massza. 

Habzsákba töltjük az alapot, és kb. 2,5 cm-es korongokat nyomunk belőle egy sütőpapíros tepsire, majd 2-3-szor jól odacsapjuk az asztalhoz a tepsit, hogy a légbuborékok kijöjjenek a tésztából és szépen elterüljenek a macaronok. 

30-40 percig szárítjuk őket, majd ha már hozzáérünk a tetejükhöz, és nem tapad a kezünkre tészta, mehetnek be a 145-150 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe 13-14 percre. Ha letelt az idő, kivesszük őket a sütőből, és hagyjuk kihűlni. 

A krémhez a fehér csokit kisebb darabokra tördeljük. A pezsgőt egy gyorsforralóba rakjuk, visszaredukáljuk (visszaforraljuk) kb. 80 ml-nyire, ráöntjünk a fehér csokira, majd párszor átkeverve hagyjuk, hogy elolvadjon a csoki, és homogén krémet kapjunk, amit lehűlésig hűtőbe rakunk. A mascarponét kihabosítjuk, beleöntjük a fehér csokis pezsgőkrémet, és ha stabil, töltésre való krém állagot kapunk, habzsákból megtöltjük vele a macaronokat.

Pezsgőkrémes macaron
Pezsgőkrémes macaron

Ha tetszett a pezsgőkrémes macaron receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások