Hirdetés

Pezsgőkrémes mille feuille

Hozzávalók

4
darabhoz
+

A tésztához

1 csomag leveles tészta
kristálycukor

A pezsgőkrémhez

400 ml tej
200 ml pezsgő
70 g liszt
140 g cukor
6 db tojássárgája
60 g szobahőmérsékletű vaj
Hirdetés

Pezsgőkrémes mille feuille

A mille feuille (ejtsd: millfőj) egy nagyon szuper süti, amit gyakorlatilag hívhatunk a franciák krémesének. A tészta elkészítése elég macerás folyamat, de szinte ugyanolyan eredményt érhetünk el egy jó minőségű bolti leveles tésztával is. A karamellizált cukros lapok közé most pezsgőkrém került, de bármilyen más krémmel is fantasztikus és gyorsan elkészíthető lesz.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4
darabhoz
+

A tésztához

1 csomag leveles tészta
kristálycukor

A pezsgőkrémhez

400 ml tej
200 ml pezsgő
70 g liszt
140 g cukor
6 db tojássárgája
60 g szobahőmérsékletű vaj

Kihajtogatjuk a leveles tésztát, majd 6 egyenlő részre osztjuk (ez kb. 6 db négyzet), megszurkáljuk villával, megszórjuk kristálycukorral, rárakunk egy réteg sütőpapírt, nehezéknek egy másik tepsit és 210 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Ezután levesszük a nehezéket és a sütőpapírt és visszatoljuk további kb. 8 percre.

Mikor már karamellizálódik a tetején a cukor és elkezd arany színt kapni, megfordítjuk, megszórjuk cukorral és újra visszarakjuk a sütőbe, amíg sötétebb arany színű nem lesz. A sütőből kivéve mindegyiket kettévágjuk, hogy 12 db kis téglalapot kapjunk. A krémhez a hozzávalókat a vaj kivételével csomómentesre keverjük és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett, puding állagúra sűrítjük, majd lefedjük egy fóliával és hűtőhidegre hűtjük.

Elkeverjük benne a vajat, nyomózsákba töltjük és kis halmokat nyomunk 4 db ropogós leveles tésztára. Erre kerül újabb 4 lap, megint krém, majd az utolsó 4 lap tészta. A maradék krémmel és porcukorral díszíthetjük a sütik tetejét.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások