Hirdetés
Bespájzolva

Hozzávalók

12 - 15
darabhoz
+

A tésztához

60 g vaj
1 csipet só
1 csipet cukor
100 ml víz
100 g liszt
3 db tojás

A krémhez

200 g hántolt, pirított pisztácia
30 - 40 ml olívaolaj
500 g mascarpone
100 g porcukor

A tetejére

1 kis marék durvára vágott pisztácia
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Pisztáciakrémes ekler fánk

Az ekler fánk az egyik legszexibb, rengeteg módon variálható süti, de ha házi pisztáciakrémet töltötök bele, akkor egész biztos, hogy nem fogtok mellé. Selymes mascarponekrém, rengeteg pisztácia és egy légiesen könnyű tészta… kihagyhatatlan!
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

12 - 15
darabhoz
+

A tésztához

60 g vaj
1 csipet só
1 csipet cukor
100 ml víz
100 g liszt
3 db tojás

A krémhez

200 g hántolt, pirított pisztácia
30 - 40 ml olívaolaj
500 g mascarpone
100 g porcukor

A tetejére

1 kis marék durvára vágott pisztácia
Bevásárlólistához adom

A tésztához egy lábasban összemelegítjük a vajat, a sót, a cukrot és a vizet, majd folyamatos keverés mellett beleszórjuk a lisztet. Amikor összeállt az alap, és langyosra hűlt, belekeverünk egy tojást, majd a másik kettőt is. A homogénre kevert masszát nyomózsákba töltjük, és sütőpapíros tepsire kb. 9-10 cm-es csíkokat nyomunk 3 ujjnyi távolságra egymástól. 200 fokra előmelegített, gőzös sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük őket, majd kikapcsoljuk a sütőt, és egy fakanál nyelével kitámasztva hagyjuk, hogy így hűljenek ki. 

Pisztáciakrémes ekler fánk

A pisztáciakrémhez a pirított pisztáciát egy aprítógépbe rakjuk, és lezúzzuk. Hozzáöntjük az olajat, majd ezzel együtt újra 10-20 mp-ig zúzzuk, hogy szép krémes legyen. A mascarponét stabil krémmé habosítjuk, majd belerakjuk a pisztáciapasztát és a porcukrot, átkeverjük, hogy homogén, halványzöld színű krémet kapjunk, és bele is töltjük egy nyomózsákba. 

A fánkok tetejét levágjuk, megtöltjük őket a krém kb. ¾-ével, rárakjuk a tetejüket, és díszítésként, kicsi, csillagcsöves nyomózsákból a fánkok „sapkájára” nyomjuk a megmaradt krémet. Megszórjuk apróra vágott pisztáciával, és készen is vagyunk.

Ha tetszett a pisztáciakrémes ekler fánk receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások