Hozzávalók
A tésztához
- 60 g vaj
- 1 csipet só
- 1 csipet cukor
- 100 ml víz
- 100 g liszt
- 3 db tojás
A krémhez
- 200 g hántolt, pirított pisztácia
- 30 - 40 ml olívaolaj
- 500 g mascarpone
- 100 g porcukor
A tetejére
- 1 kis marék durvára vágott pisztácia
Hozzávalók
A tésztához
- 60 g vaj
- 1 csipet só
- 1 csipet cukor
- 100 ml víz
- 100 g liszt
- 3 db tojás
A krémhez
- 200 g hántolt, pirított pisztácia
- 30 - 40 ml olívaolaj
- 500 g mascarpone
- 100 g porcukor
A tetejére
- 1 kis marék durvára vágott pisztácia
A tésztához egy lábasban összemelegítjük a vajat, a sót, a cukrot és a vizet, majd folyamatos keverés mellett beleszórjuk a lisztet. Amikor összeállt az alap, és langyosra hűlt, belekeverünk egy tojást, majd a másik kettőt is. A homogénre kevert masszát nyomózsákba töltjük, és sütőpapíros tepsire kb. 9-10 cm-es csíkokat nyomunk 3 ujjnyi távolságra egymástól. 200 fokra előmelegített, gőzös sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük őket, majd kikapcsoljuk a sütőt, és egy fakanál nyelével kitámasztva hagyjuk, hogy így hűljenek ki.
A pisztáciakrémhez a pirított pisztáciát egy aprítógépbe rakjuk, és lezúzzuk. Hozzáöntjük az olajat, majd ezzel együtt újra 10-20 mp-ig zúzzuk, hogy szép krémes legyen. A mascarponét stabil krémmé habosítjuk, majd belerakjuk a pisztáciapasztát és a porcukrot, átkeverjük, hogy homogén, halványzöld színű krémet kapjunk, és bele is töltjük egy nyomózsákba.
A fánkok tetejét levágjuk, megtöltjük őket a krém kb. ¾-ével, rárakjuk a tetejüket, és díszítésként, kicsi, csillagcsöves nyomózsákból a fánkok „sapkájára” nyomjuk a megmaradt krémet. Megszórjuk apróra vágott pisztáciával, és készen is vagyunk.
Ha tetszett a pisztáciakrémes ekler fánk receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!