Hirdetés

Pozsonyi kocka

Hozzávalók

1
kb. 20 x 25 cm-es, magasabb falú sütőtálhoz
+
400 g csuszatészta
80 g vaj
4 db tojás
150 g cukor
½ db citrom héja
200 ml tejföl
25 g vaníliás cukor

A rétegezéshez

160 g darált mák
80 g cukor
4 ek baracklekvár

A tepsi kikenéséhez

1 ek vaj
1 marék zsemlemorzsa

A tálaláshoz

porcukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Pozsonyi kocka

Dana, a főszerkesztőnk imádja a retró desszerteket, és a napokban örömmel újságolta, hogy talált egy nekem való sütit. Így készült el ez a pozsonyi kocka, amiben tojáshabos csuszatészta van rétegezve egy jó adag mákkal és baracklekvárral. Csak megsúgom, hogy amúgy szerintem is nagyon szuper lett! ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

1
kb. 20 x 25 cm-es, magasabb falú sütőtálhoz
+
400 g csuszatészta
80 g vaj
4 db tojás
150 g cukor
½ db citrom héja
200 ml tejföl
25 g vaníliás cukor

A rétegezéshez

160 g darált mák
80 g cukor
4 ek baracklekvár

A tepsi kikenéséhez

1 ek vaj
1 marék zsemlemorzsa

A tálaláshoz

porcukor
Bevásárlólistához adom

A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd hozzákeverjük a vajat, hogy ne tapadjon össze. A tojásokat kettéválasztjuk. A cukor egyik felével habbá verjük a fehérjét, majd egy másik tálban a sárgájákat is kihabosítjuk a cukor másik felével, a citromhéjjal, a tejföllel és a vaníliás cukorral. A tésztát összekeverjük a tojássárgájás keverékkel, majd beleforgatjuk a fehérjehabot is. 

Pozsonyi kocka

A tepsit kikenjük a vajjal, megszórjuk a zsemlemorzsával és belesimítjuk a tészta felét. Megszórjuk a mákkal elkevert cukorral, elosztjuk rajta a baracklekvárt, majd beborítjuk a tészta másik felével. 185 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük a sütit, hagyjuk 15 percig pihenni, majd porcukorral megszórjuk és szeletelhetjük is.

Ha tetszett a pozsonyi kocka receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások