Hirdetés

Hozzávalók

1
rúdhoz (35x45 cm-es tepsihez)
+
Hozzávaló kipipálva
6 db tojás
Hozzávaló kipipálva
120 g cukor
Hozzávaló kipipálva
1 csomag vaníliás cukor
Hozzávaló kipipálva
1 tk sütőpor
Hozzávaló kipipálva
1 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só
Hozzávaló kipipálva
1 db citrom leve
Hozzávaló kipipálva
150 g liszt
Hozzávaló kipipálva
200 - 250 g gyümölcslekvár
Hozzávaló kipipálva
porcukor a szóráshoz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Lajos-féle retró piskótatekercs

Egy igazi belépő sütemény, amit nagyon könnyű elkészíteni. Régen, az iskolai menzákon lekvár helyett inkább eper- vagy barackízből készítették. Megmutatom, én hogyan csinálom.
Kipróbáltam, jóóó lett!
24
Hirdetés

Hozzávalók

1
rúdhoz (35x45 cm-es tepsihez)
+
Hozzávaló kipipálva
6 db tojás
Hozzávaló kipipálva
120 g cukor
Hozzávaló kipipálva
1 csomag vaníliás cukor
Hozzávaló kipipálva
1 tk sütőpor
Hozzávaló kipipálva
1 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só
Hozzávaló kipipálva
1 db citrom leve
Hozzávaló kipipálva
150 g liszt
Hozzávaló kipipálva
200 - 250 g gyümölcslekvár
Hozzávaló kipipálva
porcukor a szóráshoz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A retró piskótatekercs elkészítését a tojások szétválasztásával kezdjük. A sárgájához adjuk a cukor kb. kétharmadát, a vaníliás cukrot, a sütőport, és az olajat, majd keverőgépben magas fokozaton habosra keverjük. Hozzáadunk tojásonként egy evőkanál hideg vizet, és újra kihabosítjuk.

A fehérjéhez egy csipet sót adunk, és elkezdjük felverni. Ha már szépen habosodik, hozzáadjuk a maradék cukrot, és ezzel verjük kemény habbá. A végén hozzáadjuk a citrom levét is.

A tészta összeállításához a habos sárgájához fokozatosan, lágyan adagoljuk a fehérjehabot és a lisztet, ügyelve, hogy lehetőleg ne törjük össze a habot. A tésztát egyenletes vastagságúra kenjük egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben, és azonnal az előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük 15 percre.

Ha kivettük, mindössze addig kell várni, hogy meg tudjuk fogni, és azonnal húzzuk le róla a sütőpapírt. Megfordítjuk, hogy a sült fele legyen lefelé, így a lehúzott, habos oldala könnyedén kigőzölög. Nem szabad megvárni, hogy teljesen kihűljön, mert úgy már könnyen törik, reped.

Visszafordítjuk az eredeti pozícióba úgy, hogy a papír alatta legyen, majd szorosan feltekerjük a papírral együtt. Ezután letekerjük, és a lekvárral egyenletesen megkenve újra feltekerjük a papír segítségével, majd hűtőbe tesszük, hogy lehűljön. Porcukorral megszórva, felszeletelve már tálalhatjuk is.

retró piskótatekercs
Retró piskótatekercs
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Sütési idő: 15 perc
  • Pihentetés: min. 60 perc
  • Összesen: min. 90 perc

Ha tetszett a retró piskótatekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Klasszik menzás piskóta csokiöntettel

Rizslisztes piskóta

Túrós-epres piskótatorta

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?