Hirdetés
Bespájzolva

Hozzávalók

12
darabhoz
+

A tésztához:

150 g liszt
2 ek porcukor
1 tk szódabikarbóna
1 mk őrölt fahéj
30 g vaj
1 db tojássárgája
50 ml édes desszertbor

A krémhez:

300 g ricotta
100 g mascarpone
4 ek porcukor (ha még édesebben szeretnénk, keverjünk a krémbe is csokidarabokat vagy kandírozott gyümölcsöt)

A díszítéshez:

pisztácia
liofilizált málna
kandírozott gyümölcsök
apróra vágott csoki
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Ropogós édesség Szicíliából: cannoli

A cannoliról kijelenthetjük, hogy az egyik legjobb olasz édesség! Adott egy ropogós tésztarolád, amiben ott pihen a krémes ricottás töltelék, majd minderre még valamilyen finom díszítés is kerül. Nálunk most málnás, pisztáciás és csokis változat készült és úgy néz ki, hogy túlságosan finom lett!
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

12
darabhoz
+

A tésztához:

150 g liszt
2 ek porcukor
1 tk szódabikarbóna
1 mk őrölt fahéj
30 g vaj
1 db tojássárgája
50 ml édes desszertbor

A krémhez:

300 g ricotta
100 g mascarpone
4 ek porcukor (ha még édesebben szeretnénk, keverjünk a krémbe is csokidarabokat vagy kandírozott gyümölcsöt)

A díszítéshez:

pisztácia
liofilizált málna
kandírozott gyümölcsök
apróra vágott csoki
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd hűtőbe rakjuk 1 órára. Ezután lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk és kb. 8 cm-es pogácsaszaggatóval (vagy pohárral) kiszúrjuk. A korongokat fémcsövekre fektetjük és kevés tojásfehérjével megkenjük azt a részt, ahol a tésztaszélek találkoznak, így nem nyílnak majd szét sülés közben. A tésztát a csövekkel együtt forró (180 fokos) olajban pár perc alatt megsütjük, majd lecsöpögtetjük és amikor már képesek vagyunk megfogni a csövek végét, lehúzzuk a megsült hengereket.

A krémhez a hozzávalókat összekeverjük (ha szeretnénk mehet a krémbe is egy csomó csoki, kandírozott gyümölcs, vagy amit szeretnénk), majd nyomózsákba kanalazzuk és megtöltjük vele a kihűlt tésztahengereket. A canollik mindkét végét apróra vágott csokiba vagy pisztáciába mártjuk.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások