Hozzávalók
A tésztához:
- 150 g liszt
- 2 ek porcukor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 mk őrölt fahéj
- 30 g vaj
- 1 db tojássárgája
- 50 ml édes desszertbor
A krémhez:
- 300 g ricotta
- 100 g mascarpone
- 4 ek porcukor (ha még édesebben szeretnénk, keverjünk a krémbe is csokidarabokat vagy kandírozott gyümölcsöt)
A díszítéshez:
- pisztácia
- liofilizált málna
- kandírozott gyümölcsök
- apróra vágott csoki
Hozzávalók
A tésztához:
- 150 g liszt
- 2 ek porcukor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 mk őrölt fahéj
- 30 g vaj
- 1 db tojássárgája
- 50 ml édes desszertbor
A krémhez:
- 300 g ricotta
- 100 g mascarpone
- 4 ek porcukor (ha még édesebben szeretnénk, keverjünk a krémbe is csokidarabokat vagy kandírozott gyümölcsöt)
A díszítéshez:
- pisztácia
- liofilizált málna
- kandírozott gyümölcsök
- apróra vágott csoki
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd hűtőbe rakjuk 1 órára. Ezután lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk és kb. 8 cm-es pogácsaszaggatóval (vagy pohárral) kiszúrjuk. A korongokat fémcsövekre fektetjük és kevés tojásfehérjével megkenjük azt a részt, ahol a tésztaszélek találkoznak, így nem nyílnak majd szét sülés közben. A tésztát a csövekkel együtt forró (180 fokos) olajban pár perc alatt megsütjük, majd lecsöpögtetjük és amikor már képesek vagyunk megfogni a csövek végét, lehúzzuk a megsült hengereket.
A krémhez a hozzávalókat összekeverjük (ha szeretnénk mehet a krémbe is egy csomó csoki, kandírozott gyümölcs, vagy amit szeretnénk), majd nyomózsákba kanalazzuk és megtöltjük vele a kihűlt tésztahengereket. A canollik mindkét végét apróra vágott csokiba vagy pisztáciába mártjuk.