Hirdetés

Rózsafánk

Hozzávalók

18 - 20
db fánkhoz
+

A tésztához

45 g vaj
30 g porcukor
1 tk rum
3 db tojássárgája
150 g tejföl
250 g liszt
1 csipet só
1 púpozott mk sütőpor

A sütéshez és a tálaláshoz

bő olaj
lekvár
porcukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Rózsafánk

Az, hogy sosem hallottam még erről a fánkról… Na, az egyrészt szomorú, mert mennyire menő már, másrészről meg érthető, mert egy gyors szavazás után kiderült, hogy többen vagyunk, akik sosem láttak/ettek ilyet. Na, most itt a receptje. Picit macerás csak, de brutál jól néz ki, úgyhogy megéri minden egyes perc.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

18 - 20
db fánkhoz
+

A tésztához

45 g vaj
30 g porcukor
1 tk rum
3 db tojássárgája
150 g tejföl
250 g liszt
1 csipet só
1 púpozott mk sütőpor

A sütéshez és a tálaláshoz

bő olaj
lekvár
porcukor
Bevásárlólistához adom

A vajat, a porcukrot és a rumot elkeverjük, mehet bele sorban a többi hozzávaló is, és jöhet egy alapos összegyúrás. Lisztezett deszkán kb. 3-4 mm-esre nyújtjuk a tésztát, és azonos számú korongokat szúrunk belőle egy kb. 5-4-2 cm-es kiszúrókkal. A korongok oldalát bevagdossuk ollóval, tojásfehérjével lekenjük a közepüket. A nagyobb korongokra rakunk egy közepeset, arra egy kicsit és egy fakanál végével összenyomjuk őket, hogy ne váljanak el egymástól sütéskor. 

Felforrósítjuk az olajat kb. 170 fokosra, és beledobjuk a tésztákat. Egyszerre maximum 4-5 darabot süssünk, így könnyen, kb. 2 perc alatt aranybarnára sülnek. Mikor a fánk egyik fele aranybarna, a másikra is átfordítjuk kb. 1 percre, majd papírtörlőre szedjük.

Rózsafánk

Mikor kihűltek, mindegyik rózsa közepébe rakunk egy-egy kanál lekvárt, és megszórjuk porcukorral. 

Ha tetszett a rózsafánk receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások