A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A tésztához
- 500 g liszt
- ½ tk só
- 2 db tojássárgája
- 270 ml meleg tej
- 65 g olvasztott vaj
- 2 ek barna cukor
- 1 csomag rozskovász
- 1 ½ tk szárított élesztő
A mogyorós töltelékhez
- 2 db tojásfehérje
- 75 g hideg habtejszín
- 0.25 ek őrölt fahéj
- 60 g méz
- 300 g pirított, darált mogyoró
- 1 db citrom héja
- 4 ek barna cukor
- 1 ek puha vaj
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
A tésztához
- 500 g liszt
- ½ tk só
- 2 db tojássárgája
- 270 ml meleg tej
- 65 g olvasztott vaj
- 2 ek barna cukor
- 1 csomag rozskovász
- 1 ½ tk szárított élesztő
A mogyorós töltelékhez
- 2 db tojásfehérje
- 75 g hideg habtejszín
- 0.25 ek őrölt fahéj
- 60 g méz
- 300 g pirított, darált mogyoró
- 1 db citrom héja
- 4 ek barna cukor
- 1 ek puha vaj
A tésztához a hozzávalókat egy üstbe mérjük, és bedagasztjuk a tésztát. Cipót formázunk belőle, letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Mikor megkelt, lisztezett felületen kinyújtjuk.
A töltelékhez felverjük a fehérjéket, majd belekeverjük a többi hozzávalót. Megkenjük vele a kinyújtott tésztát, a hosszabbik oldala mentén feltekerjük, és belerakjuk a kuglófformába. 40-50 percig kelesztjük, amíg szépen megkel, majd berakjuk a 175 fokra előmelegített sütőbe kb. 35-40 percre. Mikor langyosra hűlt, kiborítjuk a kuglófformából, megszórjuk porcukorral, és szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp: ha nem teflonbevonatú a formánk, vékonyan vajazzuk ki és lisztezzük be, hogy tutira ne tapadjon bele a tészta.
Ha tetszett a rozskovászos mogyorós kuglóf receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!