Hirdetés

Sós tökmagfagyi

Hozzávalók

200 + 100 g hántolt tökmag
2 nagy csipet só
380 ml zsíros tej
380 ml 30%-os tejszín
160 g + 2 ek barna cukor
4 tojássárgája
3 ek méz
Hirdetés

Sós tökmagfagyi

Tökmagból fagyit??? IGEN! Szerintünk nagyon pöpec lett a végeredmény, édes, sós, király színe van és tuti biztos lehetsz benne, hogy nincs benne színezék sem ;)
Hirdetés

Hozzávalók

200 + 100 g hántolt tökmag
2 nagy csipet só
380 ml zsíros tej
380 ml 30%-os tejszín
160 g + 2 ek barna cukor
4 tojássárgája
3 ek méz

200 g tökmagot megsózunk és egy sütőpapíros tepsin, 190 fokos sütőben megpirítjuk, majd amikor kihűlt, aprítógépben alaposan lezúzzuk. Ugyanebben a tepsiben összekeverjük a 100 g tökmagot, 2 evőkanál barna cukrot és a mézet, és szintén párszor átkeverve megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.

A tejet, tejszínt és a 160 g barna cukrot felforraljuk, hozzákeverjük a tojássárgájákat, majd a lezúzott tökmagot és kihűtjük, teljesen hűtőhidegre. Fagyigépben kb. 20 perc alatt kifagyasztjuk, majd beleszórjuk a mézes pirított, késsel kissé összevágott magokat. Ha nincs fagyigépünk, egy edénybe rakjuk, betesszük a fagyasztóba és óránként átkeverjük, hogy a kialakuló jégkristályokat szétzúzzuk és ne legyen vizes a fagyi állaga.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások