Hozzávalók
- 200 + 100 g hántolt tökmag
- 2 nagy csipet só
- 380 ml zsíros tej
- 380 ml 30%-os tejszín
- 160 g barna cukor + 2 ek
- 4 db tojássárgája
- 3 ek méz
Hozzávalók
- 200 + 100 g hántolt tökmag
- 2 nagy csipet só
- 380 ml zsíros tej
- 380 ml 30%-os tejszín
- 160 g barna cukor + 2 ek
- 4 db tojássárgája
- 3 ek méz
200 g tökmagot megsózunk és egy sütőpapíros tepsin, 190 fokos sütőben megpirítjuk, majd amikor kihűlt, aprítógépben alaposan lezúzzuk. Ugyanebben a tepsiben összekeverjük a 100 g tökmagot, 2 evőkanál barna cukrot és a mézet, és szintén párszor átkeverve megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
A tejet, tejszínt és a 160 g barna cukrot felforraljuk, hozzákeverjük a tojássárgájákat, majd a lezúzott tökmagot és kihűtjük, teljesen hűtőhidegre. Fagyigépben kb. 20 perc alatt kifagyasztjuk, majd beleszórjuk a mézes pirított, késsel kissé összevágott magokat. Ha nincs fagyigépünk, egy edénybe rakjuk, betesszük a fagyasztóba és óránként átkeverjük, hogy a kialakuló jégkristályokat szétzúzzuk és ne legyen vizes a fagyi állaga.