Hozzávalók
A panna cottához
- 600 ml tejszín (30%-os)
- 150 ml tej (2,8 %-os)
- 100 g cukor
- 10 g zselatin
- ½ db vaníliarúd
- 1 csipet só
A sóskaramelles pop cornhoz
- 2 - 3 marék popcorn
- 140 g cukor
- 1 nagy csipet só
Hozzávalók
A panna cottához
- 600 ml tejszín (30%-os)
- 150 ml tej (2,8 %-os)
- 100 g cukor
- 10 g zselatin
- ½ db vaníliarúd
- 1 csipet só
A sóskaramelles pop cornhoz
- 2 - 3 marék popcorn
- 140 g cukor
- 1 nagy csipet só
A panna cottához a zselatint elkeverjük kb. 40 ml tejben és félretesszük. A cukrot karamellizáljuk, majd folyamatos keverés mellett, vékony sugárban hozzácsorgatjuk a maradék tejet és a tejszínt. Belerakjuk a vanília kikapart magjait és mikor újra jól felmelegedett, elkeverjük benne a zselatint, ami időközben magába szívta a tejet és a sót. Még melegen poharakba öntjük az alapot és berakjuk a hűtőbe legalább 4-5 órára, de a legjobb ha egy egész éjszakára hűtjük be.
A karamellás pop-cornhoz karamellizáljuk a cukrot, beleszórjuk a sót és ráöntjük a pattogatott kukoricára. Gyorsan, lazán átkeverjük és sütőpapíros tepsire terítjük. Mikor a panna cotta megdermedt, a kisebb darabokra tördelt pop-cornnal tálaljuk.
Ha tetszett a sóskaramellás panna cotta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!