Hirdetés

Sült füge pisztáciás-juharszirupos mascarponéval, bazsalikommal

Hozzávalók

2 - 4
főre
+
4 - 5 db füge
4 - 5 ek mascarpone
1 marék aprított pisztácia
pár levél bazsalikom
1 - 2 ek juharszirup
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sült füge pisztáciás-juharszirupos mascarponéval, bazsalikommal

Nagyon szeretek desszertekbe olyan, látszólag oda nem illő alapanyagokat belecsempészni, mint az olívaolaj, füst, zöldségek vagy zöld fűszerek. Lehet, hogy elsőre furának tűnik, de mindenképpen érdemes kísérletezgetni velük, mert nagyon jó dolgok sülhetnek ki belőlük - most például ez a bazsalikomos sült füge!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 4
főre
+
4 - 5 db füge
4 - 5 ek mascarpone
1 marék aprított pisztácia
pár levél bazsalikom
1 - 2 ek juharszirup
Bevásárlólistához adom

A tetszőlegesen felvágott fügéket egy sütőformába helyezzük, mellé kanalazzuk a mascarponét, megszórjuk egy kevés pisztáciával, megcsorgatjuk a juharsziruppal, és 230 fokra előmelegített sütőben kb. 15-25 perc alatt aranybarnára sütjük. 

Amikor megsült, bazsalikommal megszórva tálaljuk.

Sült füge pisztáciás-juharszirupos mascarponéval

Ha tetszett a sült füge receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások