Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Hozzávalók

6
szufléformához
+
100 g rizs
250 ml víz
1 csipet só
2 ek vaj
450 ml tej
50 ml tej, a keményítőhöz
2 tk keményítő
80 g cukor
½ db vaníliarúd
a tetejére porcukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sütőben sült tejberizs

Ez a sütőben sült tejberizs tök egyszerű és nagyon finom! Mindenki imádja a tejberizst, hiszen azon kevés édességek közé tartozik, amelynek a receptje és elkészítési módja nagyjából a nevében benne is van, szóval tényleg nem egy túl bonyolult cucc. Mi most csavartunk rajta egyet és sütőben készítettük el - nem volt rossz döntés!
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

6
szufléformához
+
100 g rizs
250 ml víz
1 csipet só
2 ek vaj
450 ml tej
50 ml tej, a keményítőhöz
2 tk keményítő
80 g cukor
½ db vaníliarúd
a tetejére porcukor
Bevásárlólistához adom

A rizst felöntjük a vízzel, megsózzuk, felforraljuk és alacsony lángon, lefedve, párszor átkeverve hagyjuk 20 percig párolódni. Mikor a rizs magába szívta a vizet, hozzákeverjük a vajat, felöntjük a tejjel, beleszórjuk a cukrot és beledobjuk a vanília kikapart magjait. Lefedve kb. 15 percig, továbbra is alacsony lángon hagyjuk pihenni. A keményítőt összekeverjük kevés tejjel, a tejberizs alaphoz öntjük, hagyjuk, hogy felforrjon, majd félrehúzzuk. A formákba adagoljuk a tejberizst és 160 fokos sütőbe toljuk 15-20 percre. Mikor elkészült, a tetejét megszórjuk porcukorral, vagy szakácsfáklyával karamellizáljuk őket, vagy visszatoljuk őket a sütőbe, grillfokozaton 200 fokra.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások