A tiramisu-kuglóf első lépéseként a tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját kihabosítjuk a cukorral, belecsorgatjuk az olajat, hozzáadjuk a kávét, a vaníliát, a tejet, majd a lisztet, amiben elkeverjük a sütőport. A fehérjét kihabosítjuk a sóval, és egy spatulával belekeverjük a masszába. A tésztát kiolajozott formába öntjük és 170 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni a formában.
A hideg mascarponét robotgépben, 2 perc alatt kihabosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, a kávét, további 1 percig keverjük, majd a kihűlt kuglóf tetejére kenjük (ha van, habzsákból is kinyomhatjuk rá). Megszórjuk kakaóval, és meg is vagyunk.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 40-45 perc