Hozzávalók
A tésztához
- 325 g liszt
- 12 g sütőpor
- 1 csipet só
- 170 g lágy vaj
- 250 g cukor
- 3 db tojás
- 230 ml tej
- 1 mk vaníliaaroma
A kávéhoz
- 120 ml kávé
- 10 ml rum
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek porcukor
A krémhez
- 750 g mascarpone
- 200 ml habtejszín
- 100 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére
- kakaópor
- 50 g étcsoki
Hozzávalók
A tésztához
- 325 g liszt
- 12 g sütőpor
- 1 csipet só
- 170 g lágy vaj
- 250 g cukor
- 3 db tojás
- 230 ml tej
- 1 mk vaníliaaroma
A kávéhoz
- 120 ml kávé
- 10 ml rum
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 ek porcukor
A krémhez
- 750 g mascarpone
- 200 ml habtejszín
- 100 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére
- kakaópor
- 50 g étcsoki
A muffin tésztájához a lisztet, a sütőport és a sót elkeverjük egy tálban. Egy másik tálban habosra keverjük a kockákra vágott, lágy vajat a cukorral, majd mehetnek bele a tojások, a tej, a vanília, majd végül folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk a lisztes részt.
Muffinpapírral bélelt muffinsütőformába adagoljuk a masszát úgy, hogy kb. háromnegyedig érjen a formákban a tészta. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük őket, majd hagyjuk kihűlni.
A kávéban elkeverjük a többi hozzávalót. A krémhez a mascarponét elkezdjük kihabosítani a tejszínnel, majd mikor már szép, selymes, stabil krémalapot kapunk, belekeverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot. A kihűlt muffinok tetejét kb. 5-8 mp-re belemártjuk a kávéba.
Csillagcsöves nyomózsákba tesszük a krémet, és kidíszítjük vele a muffinok tetejét, megszórjuk kevés kakaóporral, és reszelünk a tetejükre csokit, vagy zöldséghámozóval kis spirálokat kanyarítunk rá.
Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 20-25 perc
Hűtés: 30 perc
Ha tetszett a tiramisu muffin receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!