Hirdetés

Sacher muffin

Hozzávalók

10
darabhoz
+

A tésztához

4 db tojás
1 csipet só
140 g puha vaj
100 g porcukor
120 g liszt
20 g kakaópor
1 tk sütőpor
10 tk sárgabaracklekvár

A tetejére

80 g olvasztott étcsoki
2 ek sárgabaracklekvár
4 - 5 szem aszalt sárgabarack
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sacher muffin

A Sacher torta megúszósabb változata: nem kell lemondani az igazi „Sacher-élményről” akkor sem, ha csak egy fél órátok van összerakni az egészet.
Kipróbáltam, jóóó lett!
60
Hirdetés

Hozzávalók

10
darabhoz
+

A tésztához

4 db tojás
1 csipet só
140 g puha vaj
100 g porcukor
120 g liszt
20 g kakaópor
1 tk sütőpor
10 tk sárgabaracklekvár

A tetejére

80 g olvasztott étcsoki
2 ek sárgabaracklekvár
4 - 5 szem aszalt sárgabarack
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A Sacher muffin összepakolásához először a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a sóval, a vajat kihabosítjuk a cukorral, majd mehet bele a sárgája.

A lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük, beleforgatjuk a vajas keverékbe, csomómentesre dolgozzuk, majd egy spatulával beleforgatjuk a fehérjét is. 

A muffinsütő formát kibéleljük muffinpapírral, majd kb. 2-2 evőkanálnyi mennyiséget teszünk a tésztából a forma aljára, erre jöhet 1-1 teáskanál lekvár, majd újra 1-2 evőkanálnyi tészta.  180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. 

A tetejére összekeverjük az olvasztott csokit a lekvárral, az aszalt barackot pedig apróra vágjuk. A csokis keverékkel lekenjünk a megsült muffinok tetejét, és az aszalt barackkal díszítjük.

sacher muffin
Sacher muffin

Ha tetszett a Sacher muffin receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a muffinok is érdekelhetnek:

Málnás babkamuffin

Fonott cukros briósmuffin

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?