Hozzávalók
A jégkrémhez:
- 350 ml 30%-os tejszín
- 300 ml 2,8%-os tej
- 120 g cukor
- 4 db tojássárgája
- 200 g mascapone
A rétegezéshez:
- 5 ek mogyorókrém
- 200 ml espresso
- 2 ek porcukor
- 12-14 db babapiskóta
Hozzávalók
A jégkrémhez:
- 350 ml 30%-os tejszín
- 300 ml 2,8%-os tej
- 120 g cukor
- 4 db tojássárgája
- 200 g mascapone
A rétegezéshez:
- 5 ek mogyorókrém
- 200 ml espresso
- 2 ek porcukor
- 12-14 db babapiskóta
A jégkrémhez a tejszínt, a tejet, tojássárgájákat és a cukrot felmelegítjük, majd hozzákeverjük a mascarponét és hűtőhidegre hűtjük. A jégkrémalapot fagyigépben 20-25 perc alatt elkészítjük, vagy fagyasztóba rakjuk és kb. 1 óránként robotgéppel átkeverjük. (Persze használhatunk bolti, vaníliás alapú jégkrémet is 🙂 ) A formát kibéleljük fóliával vagy szilikonos sütőpapírral. A kávét összekeverjük a porcukorral és pár másodpercre beleáztatjuk a babapiskótákat. A kibélelt forma aljára kenünk egy réteg jégkrémet, rárakunk egy sor babapiskótát, erre jön még egy réteg jégkrém, 2 evőkanálnyi mogyorókrém, amit a kanál végével márványosra egyengetünk. Erre megint egy réteg babapiskóta, majd jégkrémmel zárjuk a sort. Berakjuk a fagyasztóba pár órára, majd forró vízbe mártott éles késsel meglazítjuk a forma széleinél és egy tálra borítjuk. mogyorókrémmel, fehércsokiszeletekkel vagy épp kávészemekkel díszíthetjük a jégkrém tetejét.