Hirdetés

Tiramisus fagyiszelet mogyorókrémmel

Hozzávalók

Hozzávalók
1
tortához

A jégkrémhez:

350 ml 30%-os tejszín
300 ml 2,8%-os tej
120 g cukor
4 db tojássárgája
200 g mascapone

A rétegezéshez:

5 ek mogyorókrém
200 ml espresso
2 ek porcukor
12-14 db babapiskóta
Hirdetés

Tiramisus fagyiszelet mogyorókrémmel

Nekünk magyarázhat bárki bármit a megfelelő hidratálásról, mi nyáron szeretjük fagyival lehűteni a felforrósodott agyunkat. Éljenek a nyári szülinaposok, akik minden szülinapot fagyi tortával ünnepelhetnek!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
1
tortához

A jégkrémhez:

350 ml 30%-os tejszín
300 ml 2,8%-os tej
120 g cukor
4 db tojássárgája
200 g mascapone

A rétegezéshez:

5 ek mogyorókrém
200 ml espresso
2 ek porcukor
12-14 db babapiskóta

A jégkrémhez a tejszínt, a tejet, tojássárgájákat és a cukrot felmelegítjük, majd hozzákeverjük a mascarponét és hűtőhidegre hűtjük. A  jégkrémalapot fagyigépben 20-25 perc alatt elkészítjük, vagy fagyasztóba rakjuk és kb. 1 óránként robotgéppel átkeverjük. (Persze használhatunk bolti, vaníliás alapú jégkrémet is 🙂 ) A formát kibéleljük fóliával vagy szilikonos sütőpapírral. A kávét összekeverjük a porcukorral és pár másodpercre beleáztatjuk a babapiskótákat. A kibélelt forma aljára kenünk egy réteg jégkrémet, rárakunk egy sor babapiskótát, erre jön még egy réteg jégkrém, 2 evőkanálnyi Nutella, amit a kanál végével márványosra egyengetünk. Erre megint egy réteg babapiskóta, majd jégkrémmel zárjuk a sort. Berakjuk a fagyasztóba pár órára, majd forró vízbe mártott éles késsel meglazítjuk a forma széleinél és egy tálra borítjuk. Nutellával, fehércsokiszeletekkel vagy épp kávészemekkel díszíthetjük a jégkrém tetejét.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások