Hirdetés
Instant

Torta di riso, az olasz rizskoch

Hozzávalók

1
db 18 cm átmérőjű formához
+
100 g rizottórizs (arborio)
425 ml tej
2 csomag bourbon vaníliás cukor
½ db citrom héja
5 ek amaretto likőr
1 csipet só
2 db tojás
3 ek cukor
5 ek darált mandula
porcukor a díszítéshez
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Torta di riso, az olasz rizskoch

A torta di riso, magyarul simán csak annyit jelent, hogy rizstorta (WOW!). Olyan, mint egy rizsfelfújt, viszont az olaszok egy kicsit felturbózva csinálják: amarettóval és mandulával. Érdemes ezt is kipróbálni, isteni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
9
Hirdetés

Hozzávalók

1
db 18 cm átmérőjű formához
+
100 g rizottórizs (arborio)
425 ml tej
2 csomag bourbon vaníliás cukor
½ db citrom héja
5 ek amaretto likőr
1 csipet só
2 db tojás
3 ek cukor
5 ek darált mandula
porcukor a díszítéshez
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A rizst a tejjel, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és 3 evőkanál amarettót elkezdjük megfőzni. Lassú tűzön addig rotyogtatjuk, amíg meg nem puhul a rizs, ekkor belerakunk egy csipet sót, majd teljesen kihűtjük. 

A tojást fehéredésig verjük a cukorral. Belekeverjük egy spatulával a darált mandulát, majd a rizses keveréket és a maradék amarettót. Sütőpapírral bélelt tortaformában, 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. Félidőben, ha nagyon barnulna a teteje, lefedjük egy alufóliával. Ha elkészült, porcukorral díszítjük.

Torta di riso

Ha tetszett a torta di riso receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások